Chrudimské noviny POMAZÁNKA ZE ZRAJÍCÍHO SÝRU

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

POMAZÁNKA ZE ZRAJÍCÍHO SÝRU

Pro milovníky pikantních pokrmů nabízím následující recept. Pomazánku jsem ochutnala na Moravě po jednom z náročnějších večerů plného vína. Pokrm mě nadchl nejenom plnou chutí, ale pomohl mi zvládnout i dopoledne, které by bylo mnohem náročnější. Na tehdejší pokrm byly použity Olomoucké tvarůžky (jak jinak v té oblasti), ale lze použít jakýkoli zrající sýr – romadúr, pivní či jiný. Při konzumaci si ale zajistěte, aby pomazánku jedli všichni přítomní, protože ostatní trošku trpí odérem, který je u tohoto jídla nezbytný.

SUROVINY: 


250 – 300 g sýru
100 g oliv
sterilovaná zelenina nejlépe s feferonkou (obsah cca 300 g)
1 cibule
1 stroužek česneku
kapary (kdo má rád, ale nejsou nezbytné)
2 lžičky Harissy nebo jiné zeleninové či chilli pikantní omáčky
1 chilli paprička
2 lžíce hořčice
0,5 dcl olivového oleje


Postup:
Všechny pevné suroviny umeleme na masovém strojku a vložíme do misky.

Přidáme olej, hořčici, zeleninovou omáčku a prošleháme nebo dobře promícháme. Dochutit lze dle vlastní fantazie.

Elena

Reklama