Chrudimské noviny RAJČATOVÝ SALÁT NA FRANCOUZSKÝ ZPŮSOB

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

RAJČATOVÝ SALÁT NA FRANCOUZSKÝ ZPŮSOB

Tento salát je díky své chuti a sytosti spíše hlavním jídlem než přílohou a může zvláště v létě dobře posloužit jako rychlá lehká večeře. Skvěle ho doplní rozpečené tmavé nebo i světlé pečivo.

<--break- />SUROVINY:

½ kg vyzrálých rajčat
4 stroužky česneku
1 dcl olivového panenského oleje
2 lžičky pravé dijónské hořčice
8 lístků čerstvé bazalky
sůl
bílý pepř

POSTUP:

Čerstvé stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do hlubší misky. Zalijeme olivovým olejem tak, aby byly úplně potopené a nechám min. půl hodiny, nejlépe však 2 hodiny stát. (olej zbaví česnek dráždivých silic a nasaje jeho vůni). Přidáme francouzskou hořčici a promícháme. Nakrájená rajčata vložíme do misky s česnekovou směsí, lehce osolíme a opepříme, přidáme pokrájené lístečky bazalky a promícháme. Podáváme nejlépe s tmavou rozpečenou bagetou.

 

 

Elena

Reklama