Chrudimské noviny SÝROVÉ CRACKERY

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

SÝROVÉ CRACKERY

Kdo má rád slané pečivo k vínu, pivu či televizi, zřejmě střídá bramborové chipsy, křupky nebo jiné extrudované tvary rozličných chutí a tvarů, které supermarkety nabízejí. Pokud je dáváme i dětem, měli bychom si občas přečíst, co vlastně tyto lahůdky obsahují. Komu už se chemie zajídá a rád by okusil něco z poctivých surovin, ať vyzkouší tuto domácí variantu, kterou si dle vlastní libosti ochutí tím, co má rád.


Suroviny:

Listové těsto
Sýr Niva
Sýr Mozzarela
Sýr Ementál
Sýr jiného typu dle libosti
Česnek
Oregáno
Rozmarýn
Saturejka
Bazalka
Kečup
Celé vejce

 

 

Těsto rozválíme na tenký plát asi 2 mm silný, zasypeme různými druhy strouhaných sýrů dle chuti, přidáme lisovaný česnek (na jeden plát aspoň 5 velkých stroužků), sušené rozemnuté koření rovněž dle chuti, pokud máte rádi, můžete přidat i kečup, pokud chcete napodobit chuť pizzy.


a


Zavineme roládu a hodně ostrým nožem krájíme kolečka asi 1 cm silná a klademe na plech na pečící papír.

a

 

a

 

Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na středním stupni do zlatova. Dle vaší fantazie a obliby si můžete suroviny libovolně obměnit. Tyto slané sušenky se nekazí a v chladnu vydrží i měsíc.

a

 

Elena

Reklama