Chrudimské noviny TATARSKÝ BIFTEK Z LOSOSA

Dnes: 3°C
Zítra: 6°C
Pozítří: 9°C

TATARSKÝ BIFTEK Z LOSOSA

Tato stravitelnější verze oblíbeného českého jídla je vhodným pokrmem při oslavách nebo jen jako lehčí večeře. Losos se používá čerstvý syrový, ten kdo nevyhledává intenzívní rybí chuť, může použít lososa uzeného. Jelikož se maso naseká nadrobno, lze využít i levnější variantu, která se na našem trhu prodává – kousky a nikoli plátky této ryby.
 

Suroviny:

200 g lososa
1 lžíce drobně posekaného čerstvého kopru (pokud použijete sušený, nemočte ho předem asi na 15 minut do teplé vody)
1 lžíce čerstvého koriandru
1 lžíce čerstvé petrželky
1 menší cibule – nelépe šalotky
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce limetkové šťávy
kůra z ½ dobře omyté lunetky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
sůl
mletý bílý pepř

Postup:


Nasekejte maso na drobné kousky, přidejte všechny ostatní suroviny a dobře promíchejte. Nechte alespoň ½ hodiny odpočívat, aby se všechny přísady propojily. Podávejte s opečeným toustem.

 

Elena

Reklama