Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 1 rok 4 týdny
Chrudim – Klášterní zahrady žijí už přes měsíc přípravou na umístění výdusků soch, které sice nijak nesouvisejí s kulturním odkazem sochařství...Celý článek »
vydáno před 1 rok 7 týdnů
Chrudim – Už je vyhloubeno šest jam. Výdusky barokních soch ze zámku Bezno, pronajaté od sběratele Miroslava Voštiara a kvalitně zhotovené...Celý článek »
vydáno před 2 roky 3 týdny
Chrudim – Město Chrudim začíná s opravou souboru pěti památkově chráněných soch na pískovcovém parapetu rampy v Široké ulici, která některým...Celý článek »
vydáno před 2 roky 32 týdny
Pardubický kraj/Chrudim – V létě pomník na Janderově s citem restauroval Zdeněk Šmahel ve spolupráci s Markem Drahošem, který podle společného...Celý článek »
vydáno před 2 roky 42 týdny
Chrudim – Jsou to věci, kterých si, když projdete kolem, zdánlivě ani nepovšimnete. A přece na vás působí. Mají v sobě uložený svůj kamenný příběh....Celý článek »
vydáno před 3 roky 15 týdnů
Chrudim – Solit chodníky i silnice se zdá být nejsnazší cestou k odstranění napadaného sněhu a náledí. Chrudim se před několika lety vydala cestou...Celý článek »
vydáno před 4 roky 23 týdny
Chrudim – Koncem října byla ukončena stavební obnova hrobky rodiny Popperových, která se nachází na hřbitově U Kříže. Smlouva o bezúplatném...Celý článek »
vydáno před 4 roky 47 týdnů
Chrudim – Mnohé zdarma získané nemovitosti mohou být pro město „danajským darem“. Zdaleka ne všechno však lze měřit potenciální finančním ziskem....Celý článek »
vydáno před 6 let 37 týdnů
Chrudim – Městští radní bývají v některých případech nezvykle štědří a finance ve formě darů rozdávají bez uzardění. V polovině měsíce srpna se...Celý článek »
vydáno před 6 let 46 týdnů
Chrudim – Jedním z nejvíce zanedbaných parčíků na území města je ten před hotelem Centrál. Zdaleka zde neabsentuje jen funkční fontána, o jejíž...Celý článek »