Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 3 týdny 11 hodin
8. březen, Mezinárodní den žen. Slavné MDŽ. Americký svátek, který se u nás nejvíce slavil za totality. Že je americký se moc nezdůrazňovalo, ale...Celý článek »
vydáno před 3 týdny 14 hodin
Chrudim – Chvíli byl 8. březen zapomenutý a odnesly to karafiáty! Dnes se k svátku MDŽ vracíme, protože úcta k ženám by měla být neustále...Celý článek »
vydáno před 45 týdnů 3 dny
V letošním roce se slaví Den matek 14. května. Je to snad nejvíce slavený svátek v naší zemi. Chybí sice průvody, alegorické vozy, transparenty a...Celý článek »
vydáno před 2 roky 46 týdnů
Již v 16. století se slavila Mateřská neděle. Sloužící dostávali volno, aby mohli navštívit své matky. U nás se svátek začal slavit za první...Celý článek »
vydáno před 3 roky 3 týdny
Mezinárodní den žen se začal slavit nějaký čas po stávce amerických švadlenek. Za socialistického Československa patřil k populárním svátkům....Celý článek »
vydáno před 3 roky 46 týdnů
Chrudim/ČR – Pomalu se vracíme do zažitějšího prožívání všedních i svátečních dnů. Možná někomu, jako i mně, v posledních měsících rozdíl mezi...Celý článek »
vydáno před 5 let 3 týdny
Mezinárodní den žen se ve světě slaví již po 113. Zajímavé číslo, hlavně ta třináctka se někomu líbit nebude. Slaví se od stávky newyorských švadlen...Celý článek »
vydáno před 5 let 45 týdnů
Třnáctka je pro nás pověrčivé, špatné číslo.Třináctého se zkrátka nevyplouvá a každý se snaží nějak tomuto datu vyhnout. Neděle třináctého května, to...Celý článek »
vydáno před 6 let 3 týdny
Je 8. březen, vysvitlo sluníčko a znovu se rozzářili žlutí poslové jara, květy talovínů. Spolu se sněženkami kvetly již v únoru. Talovíny, na rozdíl...Celý článek »