Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 3 roky 25 týdnů
Chrudim – 1. října 2020. Datum, které se zapíše nejen do historie Armády České republiky, ale především do historie výsadkového vojska. Právě v tento...Celý článek »
vydáno před 3 roky 27 týdnů
„V Chrudimi vzniká elitní bojová jednotka. Bude zachraňovat i české turisty v zahraničí.“ „Nové komando bude zachraňovat Čechy, kteří se v zahraničí...Celý článek »
vydáno před 3 roky 28 týdnů
Chrudim – V pátek 4. září se na chrudimském letišti uskutečnil slavnostní nástup vojáků 43. výsadkového praporu, kteří se nedávno vrátili z mise v...Celý článek »
vydáno před 3 roky 38 týdnů
Chrudim – Být příslušníkem chrudimského 43. výsadkového praporu s sebou nese jistá privilegia. Krom červeného baretu a výsady nosit na rukávu „...Celý článek »
vydáno před 4 roky 6 týdnů
Chrudim – Místní elitní 43. výsadkový prapor se mění. To ví ve městě asi každý. Kasárna se rozšíří, zabere pole, počet vojáků naroste. Kde budou tito...Celý článek »
vydáno před 4 roky 8 týdnů
Chrudim – Dostat se do areálu kasáren chrudimských výsadkářů, to je věc prakticky nemožná. Výjimku tvoří pravidelně pořádané „Dny otevřených dveří“....Celý článek »
vydáno před 4 roky 10 týdnů
Chrudim – Rozrůstání chrudimských kasáren výsadkářů se již dnes skloňuje na všech frontách. Vojáci si „ukousnou“ i část pole, které lemuje silnici...Celý článek »
vydáno před 4 roky 14 týdnů
Chrudim – Proměna místního 43. výsadkového praporu ve výsadkový pluk, sílu okamžité reakce Armády České republiky, se nezadržitelně blíží. Na svém...Celý článek »
vydáno před 4 roky 1 týden
Chrudim – Město chystá další změnu územního plánu. Cílem této změny je rozšířit plochu stávajících kasáren kpt. Otakara Jaroše, a to v ...Celý článek »
vydáno před 4 roky 22 týdny
Bagram - Na základně Bagram se v polovině října uskutečnil slavnostní nástup k předání operačního úkolu mezi 12. a 13. strážní rotou. Slavnostního...Celý článek »