Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 4 roky 49 týdnů
Chrudim – Mnohé zdarma získané nemovitosti mohou být pro město „danajským darem“. Zdaleka ne všechno však lze měřit potenciální finančním ziskem....Celý článek »
vydáno před 5 let 13 týdnů
Chrudim – Zdejší radnice se může pouze chlubit svou vzornou péčí o hroby a místa posledního odpočinku významných osobností. V nedávné minulosti třeba...Celý článek »
vydáno před 6 let 28 týdnů
Chrudim – Dostavit a zkompletovat by potřebovala zeď na hřbitově u Václava, přesto se teď radnice rozhodla pustit do oprav plotu hřbitova u Kříže. V...Celý článek »
vydáno před 6 let 34 týdny
Chrudim – Málokdo dnes ve městě tuší, že před 100 lety se zde nacházela továrna na boty, která zásobovala prakticky celé tehdejší mocnářství. Za...Celý článek »
vydáno před 9 let 26 týdnů
Chrudim - Krátce po jedenácté dopoledne začalo na hřbitově u svatého Kříže pietní setkání spojené s předáním opraveného vojenského pohřebiště. V...Celý článek »
vydáno před 9 let 27 týdnů
Chrudim - Už před týdnem se na hřbitově U svatého Kříže uskutečnilo předání rekonstruovaného pohřebiště vojáků, kteří padli za první světové váky a...Celý článek »
vydáno před 1 týden 4 dny
Chrudim – Další sochařské dílo v Široké ulici obestoupilo lešení, čeká ho ještě fotodokumentace a následné restaurování. Po čtveřici soch svatých se...Celý článek »
vydáno před 15 týdnů 7 hodin
Chrudim – Právní oddělení na popud vedení města usiluje od září o převzetí pomníku národního buditele Karla Pippicha do majetku města, aby se mohl...Celý článek »
vydáno před 22 týdny 6 dnů
Chrudim – V minulosti už se některá vojenská pohřebiště revitalizovala. Město Chrudim by příští rok mohlo z dotace od Ministerstva obrany upravit...Celý článek »
vydáno před 30 týdnů 5 dnů
Chrudim – Na valné hromadě společností Technické služby a Sociální podnik města Chrudim se mimo jiné řešila otázka převodu chrudimských hřbitovů do...Celý článek »