Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 4 roky 11 týdnů
Chrudim – Místní hřbitovy neposkytují místo k poslednímu odpočinku jen katolíkům, protestantům a nevěřícím. Skrytým klenotem s nezaměnitelným kouzlem...Celý článek »
vydáno před 4 roky 1 týden
Chrudim – Další Kameny zmizelých byly položeny v chrudimských ulicích, další osudy polozapomenutých obyvatel města byly připomenuty. Židovští...Celý článek »
vydáno před 11 let 7 týdnů
Chrudim - Na vyjádření městského zastupitelstva bude teď záležet, zda získá Alžběta Langová cenu Osobnost města Chrudim za rok 2012....Celý článek »
vydáno před 32 týdny 2 dny
Chrudim – Letos se koná v Chrudimi nejspíš předposlední pokládání "Kamenů zmizelých", u kterého bude navíc přítomen autor projektu Stolpersteine...Celý článek »
vydáno před 1 rok 20 týdnů
Chrudim – Město Chrudim ve spolupráci s Gymnáziem Josefa Ressela a ZUŠ Chrudim si připomene tragickou událost deportace chrudimských Židů na veřejné...Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Pardubice – Kdo nemůže jet do Prahy na odborníky oceňovanou výstavu Torzo - Vzpomínky na budoucnoust s fotkami od Pavla Diase, kterou připravil Lukáš...Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Chrudim – V pondělí přišli lidé po roce uctít památku židovských obyvatel města, jejichž život za druhé světové války poznamenala nepochopitelná...Celý článek »
vydáno před 3 roky 33 týdny
Pardubický kraj – Nově se připojí do osvětového projektu tři města Pardubického kraje, mezi nimi i Pardubice. V Luži proběhne položení...Celý článek »
vydáno před 4 roky 14 týdnů
Heřmanův Městec – Výstava Židovské tradice a zvyky v Galerii Dvojdomek bude otevřena až do 26. ledna. Expozice je zpřístupněna v tyto dny:...Celý článek »
vydáno před 4 roky 46 týdnů
Chrudim – Město se může pochlubit dlouhou tradicí židovského osídlení, které však brutálně uťala Druhá světová válka. Přesto na tyto obyvatele...Celý článek »