Chrudimské noviny ROLÁDA Z TORTILLY

Dnes: 3°C
Zítra: 6°C
Pozítří: 6°C

ROLÁDA Z TORTILLY

Občas člověk potřebuje drobné občerstvení, kdy jednohubky nejsou pro svou neskladnost vhodné. Promazané tortilly, které se nechají vychladit a pak příčně nakrájí, jsou ideálním pohoštěním i mobilním občerstvením, které můžete v alobalu neporušené převézt kamkoli.

Suroviny:
1 balení tortill (většinou 5 -6 ks)
2 pomazánková másla
4 lžíce majonézy
oregano, saturejka
česnek
křen
mletá paprika
cibule
kaviár, sardelová pasta
a další suroviny na různé pomazánky

Postup:
Nejprve si vytvoříme pomazánky. Základ je pomazánkové máslo a 2 lžíce majonézy, které vyšleháme do pěny. Pak už je na Vás, jakou pomazánku máte rádi a co do základu přidáte.

Odříznete okraj jedné strany tortilly, který rozdělíte na 2 díly.



Otočíte tortillu, namažete pomazánkou a oddělenými díly vyplníte chybějící místa na druhé straně, než jste odřízli



(pokud byste to neudělali, po zatočení by byla roláda v těchto místech dutá) a také namažete. Na pomazánku klademe sýr nebo uzeninu, povrch opět lehce pomažeme. Na okraj narovnáme olivy, okurku, papriku a podobně, které nám budou tvořit střed rolády.










Pevně zarolujeme, zabalíme do alobalu a necháme vychladit.



Z vychlazené bortily krájíme 1 cm silné proužky – roládky, které vyrovnáme na talíř. Dále již není třeba ozdobovat.

Elena

Reklama