ŠVÁBSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT
Toto je tradiční recept z oblasti Švábské Alby v Německu (jižně od Stuttgartu). Podává se namísto našeho bramborového salátu – například k sekané nebo opečené bílé klobáse. Na rozdíl od našeho bramborového salátu není náročný na suroviny nebo čas a je výrazně lehčí a lépe stravitelný.
SUROVINY:
brambory typu A – lépe menší podlouhlé
cibule, pro barvu lze použít i pažitku nebo petrželku
sůl
ocet
mletý pepř
½ l hovězího nebo slepičího vývaru
kvalitní olej
POSTUP:
Uvařené oloupané brambory ještě teplé opatrně nařežeme na stejná kolečka. K nim do mísy přidáme jemně usekanou cibuli, sůl, pepř, pažitku či kadeřavou petrželku, zakapeme octem a zalijeme teplým vývarem. Lehce promícháme salátovým příborem, zakryjeme a necháme stát asi hodinu na teplém místě (ne v lednici). Nakonec bohatě zalijeme kvalitním olejem a znovu lehce promícháme. Bramborový salát se povedl, pokud při nabírání „mlaská“.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.