Chrudimské noviny Tip čtenáře: Chrudim si uřízla ostudu, když nezvládla organizačně turnaj a strážníci rozdávali hostům města pokuty

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Tip čtenáře: Chrudim si uřízla ostudu, když nezvládla organizačně turnaj a strážníci rozdávali hostům města pokuty

Chrudim - Před týdnem se na letním stadionu MFK Chrudim konal velký fotbalový žákovský turnaj E-ON Cup za účasti čtrnácti mužstev žáků, který navštívila řada jejich rodičů z celé České republiky, aby mohli fandit svým ratolestem. Parkovací kapacity stadionu přitom nedostačovaly a tak většina hostů našeho města byla nucena parkovat podél stadionu na chodníku až ke krytému plaveckému bazénu a všude, kde se dalo.

Průjezd od stadionu k dalším městským sportovištím i rodinným domům v ulici U Valchy zůstal však zachován. "Co mi neuniklo, byla skutečnost, že při takto mimořádně velkém turnaji tu nebyl přítomen nikdo z pořadatelů, aby parkování návštěvníků stadionu MFK Chrudim organizoval. Namísto toho jsem zaznamenal na cestě zpět z krytého bazénu, že tu jsou městští policajti a rozdávají všem hostům, kteří přijeli do Chrudimi, bločky za špatné parkování," konstatuje čtenář Chrudimských novin, který si nepřeje být jmenován a který redakci poskytl i fotodokumentaci dané události.

Návštěvníci fotbalového turnaje na stadionu MFK Chrudim byli nuceni využít k parkování každého volného místa. Za tento organizační nedoraz museli nakonec pykat oni sami.  Reprofoto: Chrudimské noviny

Strážníci přijeli podle všeho na udání někoho z místních obyvatel, kterým auta parkovala na chodníku před jejich domy. "Napadlo mě v této souvislosti, zda by neměla městská policie s organizátory při takových příležitostech spíše spolupracovat a parkování lidem odjinud umožnit všude tam, kde je to možné a jak je to obvyklé v civilizovaném světě. Namísto toho se Chrudim zase ´proslavila´ tím, že měl každý návštěvník našeho města za oknem lísteček," zamýšlí se čtenář. A jak dodává, nesetkal se s tímto nešvarem v Chrudimi poprvé. "Připomnělo mi to v mnohém Balónovou show na Ploché dráze, kde to bylo loni naprosto stejné a kde si Chrudim stejným způsobem uřízla ostudu. Mám za to, že je už na čase to změnit a netrestat lidi za něco, za co sami nemohou," uzavírá svůj postřeh čtenář našich novin.

Důkaz, že strážníci byli v případě fotbalového turnaje neoblomní a každému, kdo přijel za sportem do našeho města, dali za okno nelichotivou vizitku: "Tady jste v Chrudimi!"  Reprofoto: Chrudimské noviny

red

Reklama

Obrázek uživatele Jirka Stuna
#1822 Jirka Stuna 28. Duben 2014 - 8:50
Strážníkům bych to za vinu nedával, že dělají svoji práci. Na oznámení o protiprávním jednání jsou povini reagovat. Situaci šlo elgantně operativně vyřešit přenosnými značkami, které by na místo přivezly TS, hold to chce před konáním akce takového rozsahu přemýšlet a plánovat předem.
Obrázek uživatele anel
#1823 anel 28. Duben 2014 - 10:23
Stážníci jen dělají svou práci, cca před 14 dny rozdávali pokuty za parkování na trávíku u školky ve Víta Nejedlého, kde se konala besídka. Taky na "upozornění" někoho nespokojeného. Místa na parkování při takovýchto akcích jsou problém. Na druhou stranu - rodiče dětiček by nejraději vjeli až do třídy.
Obrázek uživatele Lolipop84
#1824 Lolipop84 28. Duben 2014 - 13:19
Souhlasím s panem Stunou. Strážníci dělají jen svou práci. Opět asi zavolal nějaký uvědomělý občan Chrudimě. Tohle musí přeci jít vyřešit tím, že organizatoři akce si oběhají různá povolení na odboru dopravy a umožní tak na jeden den lidem parkovat tak aby akce mohla proběhnout v pohodě. Není to poprvé v Chrudimi a myslím si, že ne naposledy. Už aby byly volby a třeba se něco změní!
Obrázek uživatele KB
#1825 KB 28. Duben 2014 - 18:31
Jenže ono to chce taky trošku přemýšlet. Pokud parkuji v zoně, kde je zákaz stání nebo v jednosměrce, která je široká akorát tak na jedno auto, tak musím počítat s pokutou. Přitom parkoviště u bazénu a zimního stadionu bylo poloprázdné, tesco a peny, kde se dalo bez problémů zaparkovat taky nebylo daleko. Jenže to by lidi nesměli být líní ujít pár kroků. A s průjezdností k bazénu bych polemizovala. Chtěla bych vidět, jak by tam jela sanitka nebo hasiči, když tam sotva projelo osobní auto.
Obrázek uživatele chrudimáček
#1826 chrudimáček 28. Duben 2014 - 18:51
přesně tak. Pokud poruším nějaké nařízení, musím počítat s následky. Policii do toho laskavě netahejte, naopak, dobře že ty pokuty rozdaly. Příště se budou rodiče čutálistíků chovat jako na návštěvě města a ne jako v horní-dolní na návsi. Co se týče organizace měly být označené kapacitní parkoviště.
Obrázek uživatele hana
#1827 hana 28. Duben 2014 - 21:47
Pořadatelé by měli investovat do mobilního naváděcího systému, začínajícího někde u sběrných surovin, na parkoviště u bazénu a zimáku a když bude větší akce, tak se jim bude hodit. Kapacity před letním stadionem jsou dobrý tak na schůzi bafuňářů.
Obrázek uživatele Ivča
#1837 Ivča 29. Duben 2014 - 15:03
Pro Lolipopa. co s tím proboha mají společného volby???? To nezvládli organizátoři soutěže a ne městští úředníci!