Chrudimské noviny Hubený výsledek Tříkrálové sbírky

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Hubený výsledek Tříkrálové sbírky

Chrudim – Tříkrálová sbírka se konala již před téměř čtrnácti dny, ale místní katolická Charita, která ji organizuje, prozatím inzeruje, že nemá sečtené výsledky. Rozpečetěno je 96% ze všech pokladniček. Jak tedy vypadají průběžné výsledky?

Výnos prozatím činí necelých 706 tisíc korun z celého Chrudimska. Vloni přitom koledníci přinesli 776 tisíc. Pokud se v sedmi prozatím neotevřených pokladničkách neukrývá 80 tisíc, výsledek bude jen těžko vyšší, než ten loňský.

Děti se snažily, výsledek je však žalostný.  Foto: Jindřich Balous

Nejvíce lidé přispěli v Chrudimi. Celkem 54 skupinek přineslo 127 tisíc korun. To je zdánlivě docela dobrý výsledek. V porovnání s druhým Heřmanovým Městcem, kde bylo k dispozici pouhých 16 pokladniček a podařilo se vykoledovat 110 tisíc, už trošku mrzne úsměv hrdých Chrudimáků na rtech. Třetí místo prozatím bere Hrochův Týnec. Tam Tři Králové do osmi schránek vyprosili 45 tisíc korun. Důvodem možná bude fakt, že koledníci některá místa ve městě zcela vynechali. Obyvatelé sídliště Na Větrníku si totiž stěžovali, že k nim Tři Králové vůbec nedorazili.

Zbylé pokladničky budou rozpečetěny v následujících dnech a jejich výtěžek použit na avizované účely.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele petrusova
#5336 petrusova 19. Leden 2017 - 11:14
Je nepochybné, že autor článku o Tříkrálové sbírce 2017 v Chrudimi provedl perfektní ekonomickou analýzu a je veliká škoda, že s nikým z Farní charity Chrudim svůj názor, dříve než jej zveřejnil, nekonzultoval. Jménem Farní charity v Chrudimi chci poděkovat za každou korunu, kterou chrudimští do pokladniček vložili a také se omluvit všem těm, ke kterým koledníci nedošli. Řady koledníků oslabila chřipka a ne všichni si troufli prožít den v silném mrazu. Přišlo tedy méně koledníků, než se původně hlásilo. Ti co přišli, byli však velice obětaví, poslední koledníci se vraceli až v šest večer. Také všem koledníkům patří veliký dík. Děkuji také všem koledníkům o okolních městech a obcích za jejich obětavost. Avšak Tříkrálová sbírka není jen o plných pokladničkách i když finance jsou potřebné. Tříkráloví koledníci nesou především přání všeho dobrého lidem, které navštíví ( kromě křesťanského poselství o narození Ježíše). Ne nadarmo se v první sloce zpívá: „My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám ….“ A kdo by nebyl rád, když mu někdo popřeje zdraví a štěstí ? Tak snad v roce 2018 uvítáme v řadách koledníků i Vás. Hana Petrusová, ředitelka Farní charity Chrudim
Obrázek uživatele Prosťáček Boží
#5337 Prosťáček Boží 19. Leden 2017 - 11:46
petrusova: Je nepochybné, že autor článku o Tříkrálové sbírce 2017 v Chrudimi provedl perfektní ekonomickou analýzu a je veliká škoda, že s nikým z Farní charity Chrudim svůj názor, dříve než jej zveřejnil, nekonzultoval. Jménem Farní charity v Chrudimi chci poděkovat za každou korunu, kterou chrudimští do pokladniček vložili a také se omluvit všem těm, ke kterým koledníci nedošli. Řady koledníků oslabila chřipka a ne všichni si troufli prožít den v silném mrazu. Přišlo tedy méně koledníků, než se původně hlásilo. Ti co přišli, byli však velice obětaví, poslední koledníci se vraceli až v šest večer. Také všem koledníkům patří veliký dík. Děkuji také všem koledníkům o okolních městech a obcích za jejich obětavost. Avšak Tříkrálová sbírka není jen o plných pokladničkách i když finance jsou potřebné. Tříkráloví koledníci nesou především přání všeho dobrého lidem, které navštíví ( kromě křesťanského poselství o narození Ježíše). Ne nadarmo se v první sloce zpívá: „My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám ….“ A kdo by nebyl rád, když mu někdo popřeje zdraví a štěstí ? Tak snad v roce 2018 uvítáme v řadách koledníků i Vás. Hana Petrusová, ředitelka Farní charity Chrudim
Tak se nevymlouvej sestro. Fakta jsou fakt a faktem je že v Chrudimi propadák. Dobře to Valeťák srovnal s Heřmaňákem. Co měl asi tak konzultovat? Že jste měli skupinek víc a výsledek skoro stejnej? To je přece jasná řeč - Chrudimáci jsou krkouni. Tak se to nesnaž kompenzovat nějakýma křesťanskýma kecama. O prachy jde přece až na prvním místě.
Obrázek uživatele hylf
#5339 hylf 19. Leden 2017 - 13:27
Bydlíme v Čavisovské ulici a jako každý rok jsme se na příchod Tří králů těšili, ovšem letos nikdo nedorazil, přestože byl celý den někdo doma. Rovněž tak moje babička hlásila že na sídlišti Leguma Tři králové nebyli. Tak nevím... S pozdravem Michal Beran
Obrázek uživatele Jelenec
#5341 Jelenec 19. Leden 2017 - 14:31
Prosťáček Boží: Tak se nevymlouvej sestro. Fakta jsou fakt a faktem je že v Chrudimi propadák. Dobře to Valeťák srovnal s Heřmaňákem. Co měl asi tak konzultovat? Že jste měli skupinek víc a výsledek skoro stejnej? To je přece jasná řeč - Chrudimáci jsou krkouni. Tak se to nesnaž kompenzovat nějakýma křesťanskýma kecama. O prachy jde přece až na prvním místě.
"... O prachy jde přece až na prvním místě." - evidentně jak komu. Á propos vy jste krkoun nebo Chrudimák? Z vašeho příspěvku jde vydedukovat hlavně to, že jste dost neomalenej.