Chrudimské noviny "Premiér je prachsprostý mafián," myslí si radní Káles

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

"Premiér je prachsprostý mafián," myslí si radní Káles

Chrudim – Kauza údajného únosu syna ministerského předsedy Andreje Babiše (ANO 2011) hýbe politickou scénou nejen na republikové úrovni. Případu se věnovala i světové média. Podle některých politiků premiér Babiš poškozuje jméno České republiky a měl by odstoupit. Jako jeden muž za ním však stojí členové Hnutí ANO 2011, ty chrudimské nevyjímaje.

Jedno ze zdejších periodik, konkrétně Chrudimský deník, přineslo zajímavou anketu. Deník se jednotlivých starostů měst v Pardubickém kraji ptal, co o kauze soudí. Slovo dostal i nových chrudimský starosta František Pilný (ANO 2011). Podle jeho názoru by, samozřejmě, Andrej Babiš rezignovat neměl. Z Pilného slov také plyne, že plně sdílí premiérův postoj; kauzu prý uměle vyvolala média.

Starosta prý číslo na Andreje nemá, poradí si totiž sám. Zatím však poslušně papouškuje stranickou doktrínu.  Foto: Chrudimské noviny

V Chrudimi zatím vládne koalice Hnutí ANO 2011, Chrudimáků, Pirátů a ČSSD. Městským radním za Chrudimáky je i Josef Káles mladší. Ten kauzu „únosu“ Andreje Babiše jr. rovněž okomentoval. Za premiéra máme prachsprostého mafiána. Fascinuje mě, že ho někdo obhajuje s tím, že jde o světové spiknutí,“ nebere si servitek mladý politik. Jeho názor je samozřejmě diametrálně odlišný od názoru starosty Pilného. Jakým způsobem si tito dva komunální politici mohou rozumět, zůstává záhadou.

Josef Káles se může i nadále klidně usmívat. František Pilný své Chrudimáky potřebuje.  Foto: Svobodní Chrudim

Chrudimáci však nejsou v tomto názoru osamoceni. Podobné postoje sdílejí i jejich koaliční partneři Piráti, kteří do své „Povolební strategie 2018“ zakomponovali následující aklamaci:  Nepodpoříme ani radu, kde by převahu mělo hnutí ANO, jehož hierarchii také považujeme za ohrožení demokratických principů země.“

Ani Pirátům ANO nevoní. Tedy, na státní úrovni. Komunální politika je, prý, hlavně o lidech. Lidech, jako starosta Pilný, který plně podporuje premiéra Babiše.  Foto: Chrudimské noviny

Jak Chrudimáci, tak Piráti však nemají problém, podílet se na komunální politice s tolik nenáviděným Hnutím ANO 2011 Andreje Babiše a místního lídra Františka Pilného.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#6882 Jokl 27. Listopad 2018 - 21:20
Tak to jste napsal přesně. Mě z toho vychází jenom snaha současných vedoucích politiků v Chrudimi udržet si zaměstnání, které doposud nikdo z nich buď vůbec neměl, nebo měl, ale jenom mizerné. A aby ulehčili svému svědomí, vytrubují do světa, jak Babiše nesnášejí. Mohl jsem to napsat jednodušeji - jsou to jenom pokrytci.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#6883 Zbyněk Kotúč 27. Listopad 2018 - 22:41
Ten článek mohl klidně vyjít s podtitulkem: starosta Pilný podporuje prolhaného estébáka. A co jako jinýho od Pilnýho čekáte?? Vždyť už si přestal i alibisticky hrát na nestraníka a podal si přihlášku do ANO. Akorát si prý nevzpomíná, kdy přesně tak učinil :-). Jak bude pískat ÚV ANO, tak bude Pilnej skákat. Vážně by mě zajímaly ty Pilnýho ideály, s kterými do politiky vlezl - viz odkaz na článek vpravo nahoře. Kdo ví, třeba příště půjde položit věnec k Masarykově pomníku v noci. Až mu někdo řekne, co prohlásil Masaryk: "nad politikou musí stát morálka".
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#6884 Chrudim Ák 28. Listopad 2018 - 17:18
Zbyněk Kotúč: Ten článek mohl klidně vyjít s podtitulkem: starosta Pilný podporuje prolhaného estébáka. A co jako jinýho od Pilnýho čekáte?? Vždyť už si přestal i alibisticky hrát na nestraníka a podal si přihlášku do ANO. Akorát si prý nevzpomíná, kdy přesně tak učinil :-). Jak bude pískat ÚV ANO, tak bude Pilnej skákat. Vážně by mě zajímaly ty Pilnýho ideály, s kterými do politiky vlezl - viz odkaz na článek vpravo nahoře. Kdo ví, třeba příště půjde položit věnec k Masarykově pomníku v noci. Až mu někdo řekne, co prohlásil Masaryk: "nad politikou musí stát morálka".
ideály, vysvětlení "cesty k titulům" a třeba přidá i tu o podvodem získané nemovitosti v Bítovanech?
Obrázek uživatele Heboučký
#6887 Heboučký 30. Listopad 2018 - 10:18
Káles - člověk, který do Chrudimi jen dojíždí, protože většinu času tráví v Brně u své milé, nám bude vykládat, jak to správně zařídit s těma chodníkama ve městě? Vážně?
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#7989 Zbyněk Kotúč 3. Prosinec 2018 - 15:29
Už už to vypadalo, že z mladýho Kálese vypadlo konečně něco moudrého, nicméně v kontextu chrudimských povolebních reálií z něj jeho prohlášení udělalo akorát hlupáka. Proč teda vlezl do koalice se stranou, kterou vlastní a řídí mafián ?? :-).