Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 7 let 5 týdnů
Lipka - Po celý únor probíhalo internetové hlasování o Evropský strom roku , v němž soutěžilo šestnáct nejzajímavějších stromů Evropy. ...Celý článek »
vydáno před 7 let 10 týdnů
Lipka/Horní Bradlo – Jen několik málo dní zbývá k hlasování o Evropský strom roku. Momentálně fantasticky vede vítězka české části soutěže o Stromu...Celý článek »
vydáno před 7 let 11 týdnů
Lipka/Horní Bradlo - Osm set let stará Lípa z Lipky na Chrudimsku se zařadila mezi šestnáct stromových velikánů Evropy, kteří po celý únor...Celý článek »
vydáno před 2 roky 26 týdnů
Chrudimsko – Mají nový název, ale pořád jsou to ty samé vyhlášené ručně malované a foukané tradiční vánoční ozdoby, dřívě vyráběné v Horním Bradle....Celý článek »
vydáno před 3 roky 9 týdnů
Horní Bradlo – Coronavirus a vládní opatření dopadají jako sekyra na mnohé podnikatele a živnostníky. Tradiční výrobce vánočních ozdob, který sídlí v...Celý článek »
vydáno před 3 roky 35 týdnů
Chrudim – Před sebou máme snad poslední opravdu horký den. Údajně by teploty měly vystoupit vůbec nejvýš v rámci celého roku. Ale kdo ví?...Celý článek »
vydáno před 4 roky 35 týdnů
Chrudim – Chladná rána nám připomínají, že babí léto už natahuje své stařecké ruce. Nemusíme ale smutnit, protože se blíží pro mnohé z nás...Celý článek »
vydáno před 5 let 14 týdnů
Chrudim – Plesová sezóna nám utěšeně začíná, nastává čas překontrolovat společenské oděvy a zjistit, kde tlačí boty. Také se zdá, že teploty...Celý článek »
vydáno před 6 let 42 týdny
Chrudim/Horní Bradlo – „Vynikající a užitečná,“ tak hodnotí nejnovější přírůstek k obecnímu mobiliáři ve vesnici, kterou mnozí považují za srdce...Celý článek »
vydáno před 7 let 3 dny
V loňském roce Lipecké lípa zvítězila v České republice a postoupila do Evropského kola soutěže. Jak většina z vás asi už ví, tam se umístila na 3....Celý článek »