Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 2 roky 11 týdnů
Leden je na konci svého panování. Podle meteorologů teplotně mírně nadprůměrný. Pranostiky připomínají hlavně konec ledna: V lednu než sedláka,...Celý článek »
vydáno před 25 týdnů 3 dny
Na Náveském rybníku v Kunčí se uskutečnily 21. října rybářské závody. Tradičně je pořádá Rybářský spolek Slatiňany. .Předsedou u sv. Petra objednané...Celý článek »
vydáno před 30 týdnů 2 dny
Slatiňany/Kunčí – Celkem pět jednotek integrovaného záchranného systému se podílelo včera od 15:20 na odstraňování následků tragické dopravní nehody...Celý článek »
vydáno před 1 rok 46 týdnů
Vraťme se ještě ke konci května. Některé pranostiky se často jednotlivými měsíci prolínají. Počasí se kalendářem neřídí a většinou se mění zhruba...Celý článek »
vydáno před 1 rok 48 týdnů
V neděli bylo Žofie. Ta ráda vše zalije. Tentokrát však ani kapka. Časně ráno se začala do Kunčí sjíždět auta a postavičky na kolech. Auta parkovala...Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Je zajímavé, jak se v těchto měsících lidové pranostiky prolínají. Však se také počasí často mění. Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem....Celý článek »
vydáno před 2 roky 9 týdnů
Únor je nejkratší měsíc v roce. Hromnice 2. února ukončují Vánoce. Uklízí se betlém a poslední vánoční stromky. Křesťané ho slaví jako uvedení Páně...Celý článek »
vydáno před 2 roky 29 týdnů
V sobotu 25.9. se lovil Mazánek. Menší z rybníku v Kunčí. Výlov rybníku je pro rybáře svátkem, na který se těší dlouhou dobu. Zhruba týden se rybník...Celý článek »
vydáno před 4 roky 3 týdny
Na škrovádské návsi stojí socha sv. Jana Nepomuckého. Naproti němu je mnohem mladší pomník padlým ve světové válce. K nim se přiřadily oběti z války...Celý článek »
vydáno před 7 let 23 týdny
Chrudim - Svatého Martina slavíme 11. listopadu a u nás je hlavně spojen se svatomartinským posvícením. Ovšem toto období přináší také výrazný pokles...Celý článek »