ČOČKOVÝ SALÁT
Čočkový salát je sytý a chuťově výrazný pokrm, který můžeme jíst nastudeno, ale lze jej také konzumovat ohřátý. Díky použitým surovinám je velmi výživný a přesto dietní. Jeho velká výhoda je, že příprava je velmi rychlá – nejdéle trvá uvaření čočky. I tu lze však pořídit sterilovanou.
SUROVINY:
250 g čočky (lepší je drobnozrnná, nerozváří se a snadněji se promíchá s ostatními surovinami)
1 malá plechovka kukuřice
1 malá plechovka hrášku
černé či zelené olivy bez pecek (pokrájíme na kolečka)
kapary
sušená rajčata naložená v olejovém nálevu s kořením
kapary
sůl
2 lžíce cukru
2-3 lžíce vinného octu
2-3 lžíce panenského olivového oleje
saturejka
tymián
Uvařenou vlažnou čočku vysypeme do mísy, přidáme, kukuřici, hrášek, nakrájené olivy, kapary a na menší kousky pokrájená sušená rajčata a koření (nejlépe čerstvé).
Dle potřeby lehce osolíme (není třeba), zasypeme cukrem, okyselíme a nakonec zalijeme olejem. Dobře promícháme.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.