ČOKOLÁDOVÁ BUCHTA
Tento moučník je stejný jako kamarádka Lenka, od které ho mám – rychlý, praktický a vynikající, kdo ho jednou pozná, oblíbí si ho navždy.
Suroviny:
450 g polohrubé mouky (lze použít polovinu z tohoto množství celozrnné mouky)
300 g cukru krupice, popřípadě tmavého cukru nebo ekvivalent Stévie
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
½ lžičky skořice
100 g nahrubo nasekaných ořechů
9 lžic oleje
½ l mléka
1 celé vejce
Po upečení:
poleva na dorty
kokos na posyp
Postup:
Všechny suroviny dobře promícháme v míse šlehačem a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo můžeme použít pečící papír.
Pečeme při teplotě 160°C asi 30-40 minut, dokud nezačne vonět. Po vychladnutí polijeme polevou na dorty a povrch posypeme kokosem – ten tu není ani tak pro chuť, ale aby se čokoláda nelepila – zkrátka praktické.
Můj tip: místo čokoládové polevy používám čokoládové figurky od vánoc nebo velikonoc nebo jinou běžnou čokoládu, které nastrouhám na povrch moučníku ihned po vyjmutí z trouby. Cukrářskou stěrkou rozetřu rozpuštěnou čokoládu po celém povrchu a zasypu kokosem.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.