DORT WACHAU
Mandle, čokoláda a šlehačka jsou hlavními surovinami ale i typickými znaky chutě tohoto snadného a efektního dortu. Ideální pro ty, kteří dávají přednost lehčí formě dortu před těžšími máslovými. Pochází z dolnorakouského údolí okolí řeky Dunaje, které propůjčilo tomuto moučníku svůj název.
SUROVINY:
Těsto:
7 vajec
150g mandlí
100 g hořké čokolády
125 g cukru
1 lžíce škrobové moučky
½ balíčku prášku do pečiva
Náplň:
500 ml šlehačky
10g želatiny
1 lžíce cukru
Postup:
Mandle a čokoládu jemně nastrouháme. Troubu předehřejeme na 180°C. Oddělíme bílky a žloutky 4 vajec. Celá vajíčka, žloutky a cukr vyšleháme do husté pěny, přidáme škrobovou moučku a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Sníh, mandle a čokoládu vmícháme do žloutkové hmoty. Vlijeme do dortové formy a pečeme 35 minut.
Po vychladnutí dort vyjmeme z formy a dvakrát rozřízneme. Polevu rozpustíme ve vodní lázni, potřeme jí vrchní část dortu a vyznačíme 12 dílků. Rozpustíme želatinu v trošce vody. Ušleháme šlehačku s cukrem, přidáme rozpuštěnou želatinu a dobře promícháme metlou. Touto směsí potřeme dvě zbývající části dortu, které následně složíme na sebe a dort dle vlastní fantazie dozdobíme.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.