FARMÁŘSKÝ SALÁT
Zeleninový salát, který zatím nenašel odpůrce, a to díky plné syté chuti a lehkému složení. Lze ho konzumovat s pečivem jako svačinový salát, použít jako salát na chlebíčky nebo ho jíst samotný jen tak pro chuť.
Suroviny:
8 středních mrkví
½ většího celeru
½ většího pórku
200 g zakysané smetany (14 – 16% tuku)
2 lžíce majonézy
1/2 lžičky soli
3 lžíce octa
šťáva z ½ citrónu
6 lžiček cukru
bílý pepř
Postup:
Nejprve nastrouháme celer na hrubém struhadle, vaříme asi 5 minut ve slané vodě a přecedíme. Mezitím nastrouháme nahrubo mrkev, omytý pórek podélně rozřízneme a pokrájíme na 0,5-1 cm silné proužky napříč.
Zeleninu vložíme do mísy. Ve větším hrnku rozmícháme smetanu, majonézu, sůl, ocet, cukr a pepř a rozkvedláme.
Smetanovou směs vlijeme na zeleninu, dobře promícháme a dle potřeby dochutíme do vyvážené chuti. Nejlépe salát chutná druhý den, kdy se v chladu proleží všechny suroviny navzájem.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.