Chrudimské noviny JABLEČNÉ DŘEŇOVÉ TRUBIČKY

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

JABLEČNÉ DŘEŇOVÉ TRUBIČKY

 

Pokud vám přebývají nebo vadnou jablka či jiné dřeňové ovoce, můžete z nich vytvořit takzvané „kůže“ nebo trubičky, které se často prodávají mezi zdravými potravinami. Cena kupované trubičky bývá kolem 7 korun, a tak můžete ovoce konzervovat tímto atraktivním způsobem mnohem levněji a hlavně z vlastních surovin...
Jablka můžete použít jako základ a přidat různé další ovoce. Tentokrát jsem dělala 3 druhy – kiwi, maliny, banán a kaki. Rozinky, sušené datle či švestky se přidávají, pokud jablka nejsou sladká.

Az Apple Smokey Tubes gyorsan az online kaszinójátékosok kedvelt csemegéjévé vált, egyedi és csábító ízvilágával lenyűgözve ízlelőbimbóikat. Ezek a finom desszertek különleges helyet vájtak a játékosok szívében, és kellemes kontrasztot nyújtanak az olyan kaszinókban, mint a https://kaszinoworld.com/befizetes-nelkuli-bonusz/, az online szerencsejáték izgalmaihoz. Az Apple Smokey Tubes az ízek fúziója, akárcsak az online kaszinójátékosok által kipróbált játékok sokszínűsége. Az alma édes és enyhén fanyar jegyei harmonikusan keverednek a finom füstösséggel, az ízek szimfóniáját alkotva, amely a nyerés izgalmát és a játék örömét idézi. A nyerő pörgetés előtt kialakuló várakozásra emlékeztető módon az Apple Smokey Tubes minden egyes harapása az élvezet egy újabb rétegét hozza el. A textúrák összjátéka tükrözi az online kaszinójátékosok által a játék során átélt különböző érzéseket, így minden egyes pillanat egy kicsit különlegesebbé válik.

 

SUROVINY:

500 g oloupaných a vykrájených jablek
– můžeme přidat i jiné ovoce jako například, kaki, meruňky, kiwi, banány či sezónní dřeňové ovoce
2 lžíce rozinek – namočit asi na 1 hodinu do horké vody – změknou a lépe se rozmělní
(u kyselých jablek můžeme přidat namočené datle nebo švestky)
mletá skořice, kokos či jiné koření pro výraznější chuť (není nutné)

POSTUP:

Čerstvá očištěná jablka spolu s ostatními surovinami rozmixujeme na jemnou kaši



a rozprostřeme na plech na pečící papír (jakmile papír nasákne vlhkost, lehce se začne kroutit, což nevadí, ale můžete raději použít pečící silikonovou podložku).

V troubě sušíme při teplotě kolem 70°C s pootevřenými dvířkami asi na 5 cm (aby mohla odcházet vlhkost). Doba sušení je od 3 do 4 hodin. Směs je usušená, pokud žádné z míst není měkké.

Potom krájíme buď na pruhy, pokud nebudeme chtít dělat trubičky nebo na obdélníky cca 7 x 9 cm, které ihned rolujeme a mírně zatížíme, aby nám zůstal zachován jejich tvar. Nakonec můžeme konce namočit v rozpuštěné čokoládě.


Elena

Reklama