KOLÁČ Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA
Tento super rychlý koláč na plech, jehož recept mám od sestřenice Renaty, vznikl v době, kdy pomazánkové máslo bylo k dostání v množství 250 g za 5 Kčs. I přes výraznou změnu ceny i gramáže této ingredience má koláč stále mnoho předností – rychle vytvořen, chuťově velmi vyvážený a zaručený zdařilý výsledek.
Suroviny na 1 velký plech:
250 g pomazánkového másla
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
3 celá vejce
½ prášku do pečiva
Postup:
Veškeré suroviny dobře promícháme ve vyšší misce elektrickým šlehačem, vlijeme na vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný pech (já volím rychlejší variantu – pečící papír bez vymazávání),
poklademe ovocem (vzhledem k sladkému těstu použijeme kyselejší ovoce – jablka, černý rybíz a podobně. V případě ovoce, které pouští šťávu, lehce podsypeme strouhankou a teprve potom klademe ovoce.) a posypeme drobenkou.
Pečeme dorůžova.
Vychladlý koláč pokrájíme.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.