Chrudimské noviny KOLÁČ Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

KOLÁČ Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA

Tento super rychlý koláč na plech, jehož recept mám od sestřenice Renaty, vznikl v době, kdy pomazánkové máslo bylo k dostání v množství 250 g za 5 Kčs. I přes výraznou změnu ceny i gramáže této ingredience má koláč stále mnoho předností – rychle vytvořen, chuťově velmi vyvážený a zaručený zdařilý výsledek.

<--break->Suroviny na 1 velký plech:

250 g pomazánkového másla
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
3 celá vejce
½ prášku do pečiva

Postup:

Veškeré suroviny dobře promícháme ve vyšší misce elektrickým šlehačem, vlijeme na vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný pech (já volím rychlejší variantu – pečící papír bez vymazávání),

a

poklademe ovocem (vzhledem k sladkému těstu použijeme kyselejší ovoce – jablka, černý rybíz a podobně. V případě ovoce, které pouští šťávu, lehce podsypeme strouhankou a teprve potom klademe ovoce.) a posypeme drobenkou.

a

 

Pečeme dorůžova.

a

Vychladlý koláč pokrájíme.

a

Elena

Reklama