KŘEHKÉ KOŠÍČKY (měly skončit v koši, ale staly se hitem Vánoc)
Každý rok přidávám mezi vánoční cukroví jeden nový druh. Letos jsem si zvolila recept z jednoho magazínu. Původně se jednalo o trubičky s lákavým a snadným receptem. Těsto mi však nešlo spojit, takže jsem přidala tuk a omotané trubičky dala péci.
Z trouby jsem vyjmula souvislou placku s drenážemi z kovových trubiček. Původně jsem chtěla zbytek těsta vyhodit, ale bylo mi líto medu, a tak zkusila zpracování po svém. Košíčky uchvátily skoro každého, kdo je ochutnal. A protože jsem musela recept asi pětkrát přepisovat pro různé zájemce, raději ho zveřejňuji, zejména pro ty, kteří mají odvahu - ať to taky zkusí.
SUROVINY:
300 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
2 vejce
150 g medu
100 g másla
½ lžičky jedlé sody
Náplň:
250 g másla
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
Postup:
Ze surovin vypracujeme těsto, vyválíme tenký plát a formičkou vykrájíme kolečka, která vkládáme do papírových košíčků na pečení odpovídající velikosti. Po upečení vyjmeme z košíčků a plníme náplní.
Postup na náplň:
Salko vaříme v uzavřené plechovce asi 2 hodiny, necháme zchladnout a pak postupně všleháme do změklého másla.
Krémem plníme upečené košíčky a po té rozpuštěnou čokoládou ozdobíme povrch. Konzumujeme až druhý den, kdy košíčky krémem změknou.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.