MAKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU
Zajímavý recept, který díky své náplni překvapí svou lehkostí.
Suroviny – nádivka:
250 g mletého máku
0,4 l mléka
100 g cukru
citrónová kůra
25 g másla
50 g škrobové moučky
Na drobenku:
200 g změklého másla
250 g hrubé mouky
50 g mletých mandlí
200 g cukru
špetka soli
půl lžičky mleté skořice
Na těsto:
150 g netučného tvarohu
5 lžic mléka
6 lžic oleje
75 g cukru
špetka soli
vanilkový cukr
300 g polohrubé mouky
balíček prášku do pečiva
Postup:
Mák svaříme s 0,25 l mléka cukrem, citrónovou kůrou a s máslem. Škrobovou moučku smícháme se zbytkem mléka a vmícháme do makové hmoty. Necháme přejít varem a vychladnout.
Na drobenku smícháme všechny přísady.
Plech vymažeme dobře máslem a předehřejeme troubu.Těsto zpracujeme z odkapaného tvarohu, mléka, oleje, cukru, soli a poloviny mouky. Zbylou mouku smícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do těsta. Tvarohové těsto rozválíme a přendáme na vymazaný plech, vytvarujeme malý okraj.
Potřeme makovou nádivkou a posypeme drobenkou.
Pečeme asi 45 minut.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.