NEPEČENÝ CHEESECAKE I
Na nepečený cheesecake existuje mnoho receptů. Já se zde podělím o svůj, který lze vyrobit v mnoha variantách. Nabízím tu dvě – jedna jako typický cheesecake se sušenkovým základem a ovocem na povrchu. Druhá varianta je slavnostnější ale i pracnější – viz NEPEČENÝ CHEESECAKE II.
Suroviny:
200 g máslových sušenek
100 g másla
500 g tvarohu (balený), popřípadě slaný žervé sýr - Philadelphia, Buko ap.
2 dcl mléka - v případě žervé se mléko nedává
citrónová šťáva ze 2 citrónů
180-250 g cukru
0,5 l šlehačky
2-3 balení (po 20g) mleté želatiny
2,5 dcl horké vody na želatinu
Postup:
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Na dno dortové formy vysypeme sušenkovou směs a dobře utlačíme.
Želatinu rozmícháme v horké vodě a necháme dokonale rozpustit. Mezitím si ušleháme tvaroh s mlékem, cukrem a citrónovou šťávou do hladké hmoty. Vychlazenou šlehačku ušleháme dotuha. Jelikož želatina v kontaktu se studeným tvarohem rychle tuhne, můžeme si tvaroh mírně přihřát ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě. Ve velké míse smícháme tvarohovou směs se želatinou a ušlehanou šlehačkou. Vše dobře, ale rychle promícháme velkou metlou a okamžitě vlijeme do formy. Uhladíme povrch a dáme vychladnout do chladničky nejlépe do druhého dne.
Na ztuhlý koláč narovnáme ovoce a zalijeme dortovým želé. Opět necháme ztuhnout.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.