PEČENÁ JABLKOVÁ POVIDLA
Povidla jsou jedním ze způsobů, jak konzervovat ovoce, zachovat chuť a vytvořit polotovar, aniž bychom ho naložili do cukru. Pečením získají povidla na vůni pečených jablek a co hlavně – nemusí se stát u plotny a míchat. Výhodou je i to, že je můžeme udělat i z malého množství uvadajících jablek v průběhu celého roku. Kromě buchet, můžete povidla použít na pečivo nebo lívance.
SUROVINY:
1 kg oloupaných a vykrájených jablek
150 g cukru – můžete použít třtinový či kokosový – toho ale více, protože sladí méně
2 lžíce jablečného octa
1 lžička mleté skořice (není nutná)
POSTUP:
Očištěná jablka nakrájíme na větší kousky, promícháme s octem, vložíme plech (pro snadnější mytí vyložený pečícím papírem) nebo pekáč, posypeme skořicí
a pečeme na střední teplotě. Po 20 minutách zasypeme polovinou cukru, nemícháme a opět pečeme.
Po dalších 20 minutách dosypeme druhou polovinu cukru a stále nemícháme. Pečeme dalších 20 – 30 minut.
Poté jablka vlijeme do hlubší nádoby (v případě, že jsme pekli v hlubším pekáčku bez papíru, můžeme je v něm nechat), nyní teprve promícháme a rozmixujeme.
Ještě horká povidla plníme do sklenic, které můžeme ještě 5 minut povařit, abychom měli jistotu, že víčka chytla a povidla se nezkazí.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.