Chrudimské noviny PIKANTNÍ HOŘČICE

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

PIKANTNÍ HOŘČICE

Asi by mě nikdy nenapadlo vytvořit si vlastní hořčici, kdybych ji nedostala na ochutnání od kamarádčina otce. Základní surovinou je plnotučná hořčice, takže odpadá práce s vařením a mixováním semen. Recept jsem v základu převzala od pana Jaroslava, ale použité suroviny na dochucení jsem použila dle vlastní fantazie a momentální chuti. Výsledek se však dostaví až o den déle, kdy se hořčice proleží.

Suroviny:

800 g plnotučné hořčice
2 cibule
1 hlavička česneku
čerstvé chilli papričky (zde záleží na typu, jelikož jejich pálivost se v zásadě velmi liší)
- použila jsem 2 habanero a 1 rawit

1 lžíce pálivé papriky
1 lžíce sladké papriky
3 lžíce worchesterové omáčky
2 lžíce panenského oleje
(kromě těchto předepsaných surovin jsem použila i dijonskou hořčici-2 velké lžíce, chilli omáčku-1 lžíci, kečup-1 lžíci, BBQ omáčku STUBBS – 2 lžíce).

Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostky, stroužky česneku po oloupání načtvrtíme, z chilli papriček odstraníme stopky a jadérka a zalijeme olejem. Ponorným (nebo klasickým) mixerem rozmixujeme na kaši. Přidáme suché suroviny a omáčky a dále mixujeme.



Nakonec doplníme plnotučnou hořčici a opět mixérem promícháme. Mám zvyk dotahovat chuť nakonec dle mé vlastní představy. Zde se každý může vyřádit dle vlastní nápaditosti.

Elena

Reklama