Chrudimské noviny POLÉVKA Z ČERSTVÝCH PAPRIK

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

POLÉVKA Z ČERSTVÝCH PAPRIK

Papriková polévka je u nás poněkud nezvyklá, ale díky sladkosti a vůni paprik je velmi lahodná a věřím, že pokud vyzkoušíte a jste příznivci polévek, rádi ji zařadíte jako obměnu do jídelníčku.

Suroviny:

3 syrové červené i žluté papriky
1 mírně pálivou chilli papričku
2 lžičky mleté sladké papriky
1 velká cibule
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce rajčatového protlaku
¾ l zeleninového vývaru
1 lžíce hladké mouky
1dcl smetany na vaření
sůl, bílý pepř

Postup:

Na oleji osmažte drobně nakrájenou cibuli, přidejte mletou papriku a na kousky pokrájené čerstvé papriky a chilli papričku.

Po chvíli restování přilijte vývar a vařte doměkka.



Přidejte rajčatový protlak, rozmixujte ponorným mixérem a nechte na vařiči probublávat. do smetany vmíchejte mouku a za stálého míchání vlijte do vařící se polévky. Dochuťte solí a pepřem.



Zdobíme čerstvou pokrájenou bazalkou.

Elena

Reklama