Chrudimské noviny POMAZÁNKA Z ČERNÝCH OLIV

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

POMAZÁNKA Z ČERNÝCH OLIV

S touto pomazánkou jsem se setkala na jednom večírku v Německu, kde se mezi přáteli občerstvení řeší tak, že každý přinese něco k jídlu nebo pití a vše se odloží na společný stůl. Od té doby jsem vždy s pomazánkou slavila velké úspěchy a několik mých přátel ji dokonce zařadilo do trvalého slavnostního menu pro společenské akce.

SUROVINY:

370 ml sklenice vypeckovaných černých oliv (vodu slijeme)
400 g pomazánkového másla
2 lžíce kvalitní majonézy
bylinky pokud možno čerstvé, pokud máte pouze sušené, namočte je aspoň na 2 hodiny do horké vody: rozmarýn, oregáno, saturejka
4 stroužky česneku

a

POSTUP:

Zcezené odkapané olivy umeleme na masovém strojku, nasekáme nadrobno nebo lehce rozmixujeme ponorným mixérem. Česnek prolisujeme nebo utřeme (bez soli) a přidáme se všemi ostatními surovinami. Vše šlehačem dobře promícháme. Je dobré tuto pomazánku udělat den před podáváním, aby se všechny suroviny – zvláště bylinky a česnek - dobře proležely a propojily. Mažeme na veku nebo tmavé bagety, ozdobit můžeme plátkem sterilované mandarinky nebo čerstvým hroznovým vínem, pro lepší identifikaci můžeme na ozdobu použít zelenou olivu.

Elena

Reklama