Chrudimské noviny POMAZÁNKA Z MOZZARELY S RAJČATY

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

POMAZÁNKA Z MOZZARELY S RAJČATY

Pomazánka připomíná caprese – italský předkrm z mozzarely, rajčat a čerstvé bazalky. Je velmi svěží a bezmasá.

Suroviny: 

200 g strouhané mozzarely
100 g pomazánkového másla
1 lžíce kvalitní majonézy
100 g sušených rajčat (nejlépe předem naložených v oleji)
50 g čerstvé nebo sterilované červené papriky
10 lísků čerstvé bazalky
1 lžíce viného octa
5 lžic olivového oleje 
dle chuti sůl 

a


Postup:

Sušená rajčata a papriky umeleme na masovém strojku, přidáme nadrobno nasekanou bazalku a se všemi surovinami dobře promícháme – nelépe šlehačem. Dle chuti přidáme sůl či další vinný ocet. Doporučuji italský vinný ocet z bílých či růžových hroznů, popřípadě balsamikový tmavý. Podáváme s bílým pečivem.

 

a

 

Elena

Reklama