RAJČATOVÝ SALÁT NA FRANCOUZSKÝ ZPŮSOB
Tento salát je díky své chuti a sytosti spíše hlavním jídlem než přílohou a může zvláště v létě dobře posloužit jako rychlá lehká večeře. Skvěle ho doplní rozpečené tmavé nebo i světlé pečivo.
SUROVINY:
½ kg vyzrálých rajčat
4 stroužky česneku
1 dcl olivového panenského oleje
2 lžičky pravé dijónské hořčice
8 lístků čerstvé bazalky
sůl
bílý pepř
POSTUP:
Čerstvé stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do hlubší misky. Zalijeme olivovým olejem tak, aby byly úplně potopené a nechám min. půl hodiny, nejlépe však 2 hodiny stát. (olej zbaví česnek dráždivých silic a nasaje jeho vůni). Přidáme francouzskou hořčici a promícháme. Nakrájená rajčata vložíme do misky s česnekovou směsí, lehce osolíme a opepříme, přidáme pokrájené lístečky bazalky a promícháme. Podáváme nejlépe s tmavou rozpečenou bagetou.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.