ŘEZY S KOKOSOVOU POLEVOU
Další z kakaových řezů s těmi předešlými chutí nezaměníte. Tyto řezy ocení především milovníci lehkých vláčných až vlhkých moučníků. Dlužno dopředu upozornit na to, že moučník v těstě neobsahuje ani náznak tuku, přesto tam nechybí. Tento recept si oblíbí také hospodyňky, které se nemohou zbavit starších či rozvařených kompotů.
Suroviny:
Těsto:
2 hrnky hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
½ - 1 hrnek cukru krupice
2 vejce
½ prášku do pečiva
velká plechovka nebo láhev 0,7 l kompotu (broskví, švestek meruněk, višní apod.) i s nálevem
2 lžíce kakaa
Poleva:
250g pomazánkového másla
½ hrnku cukru moučka
1 vanilkový cukr
4 lžíce smetany na šlehání
strouhaný kokos
Postup:
Ve šlehací míse smícháme suché suroviny. V jiné misce vyšleháme z bílků sníh. Kompot, pokud je ovoce tužší, rozmixujeme ponorným mixerem. Do misky se suchými surovinami vlijeme rozmixovaný kompot i s nálevem, přidáme žloutky a dobře šlehačem promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Vznikne řídké těsto, které vlijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 25-30 minut při 180°- 200°C. Necháme vystydnout.
Do šlehací misky vložíme suroviny na polevu a dobře prošleháme. Zchladlé těsto potřeme ušlehanou bílou polevou a posypeme souvislou vrstvou kokosu.
Velkým mokrým nožem krájíme řezy. Pozor, těsto je měkčí než běžná třená těsta, takže z plechu je podebírejte širokým nožem nebo lopatkou.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.