ROLÁDA BEZ MOUKY
Tento oblíbený a již tradiční dezert můžete dostat v nejedné cukrárně. Pokud máte obavy z jeho přípravy, je to více než snadné a poměrně rychlé. Roláda vás odmění svou lehkostí a jemnou chutí.
Suroviny:
5 celých vajec
10 dkg cukru
3 vrchovaté lžíce kakaa
– pro ořechovou variantu:
5 celých vajec
8 dkg cukru
8 dkg mletých ořechů
1 šlehačka
Postup:
Vejce a cukr šleháme 5 minut do husté krémové hmoty, která asi 3x zvětší svůj objem. Zlehka ručně všleháme kakao (nebo ořechy). Rozprostřeme na alobal či pečící papír a pečeme 5 až 8 minut v troubě při teplotě 160°C. Jakmile poprvé ucítíte vůni pečení, vyjměte plech z trouby a nechte zchladnout. Šlehačku ušleháme, můžeme ji podpořit i ztužovačem. V tom případě pracujeme rychleji, aby nám šlehačka nezačala tuhnout dříve, než bude naplněna. Těsto otočíme papírem nebo alobalem nahoru a opatrně sloupneme.
Otočíme zpět papírem dolů a rozprostřeme ¾ šlehačky, můžeme přidat i ovoce.
Zlehka zarolujeme a povrch potřeme zbytkem šlehačky.
Ještě trochu vychladíme a krájíme. Dozdobit můžete i drobným ovocem (maliny, jahody, borůvky apod.).
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.