ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA SE ZELÍM
Škvarkovou pomazánku téměř každý z nás někdy ochutnal či dokonce dělá – obvykle s okurkami, vejci a podobně. Jeden známý mi vyprávěl o „chlapech v práci“, kteří občas udělají skvělou škvarkovku s kysaným zelím. Vyzkoušela jsem a nelitovala – díky zelí se tento těžký pokrm stane lehčím, stravitelnějším a velmi chuťově zajímavým.
Suroviny:
25 dkg mletých vepřových škvarků
25 dkg kysaného zelí (pokud je zelí kyselejší, ubrat množství)
5 jarních cibulek se zelenou natí
drcený kmín
sůl
pepř
plnotučná hořčice
smažená cibule – není nutná
Postup:
Škvarky umeleme (nebo je můžeme koupit již umleté). Pokud jsou sušší, můžeme přidat vepřové sádlo. Kysané zelí nasekáme nadrobno, cibulky na kolečka. Vložíme do misky, připravíme kmín a pepř, případně smaženou cibuli a nejlépe šlehačem dobře promícháme. Sůl a hořčici přidáváme až podle chuti – každé škvarky jsou jinak solené, každé zelí jinak kyselé.
Podávat můžeme tradičně s kyselou okurkou, ale výborně se k pomazánce hodí ředkvičky a ještě navrch zelená cibulka.
Reklama
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.