Chrudimské noviny TATRANKOVÉ KULIČKY

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

TATRANKOVÉ KULIČKY

Oblíbeným vánočním cukrovím bývají kuličky všech druhů. Většinou se tím řeší nepovedené a polámané zbytky z předchozího pečení. Pokud se vám však vše povedlo, můžete zkusit tuto oblíbenou variantu. Pokud předem nebudete hlásit, že jejich základem jsou tatranky, většině lidí bude chuť povědomě lahodná, ale nerozezná odkud. 

 

SUROVINY:
5 tatranek
150 g poloměkkého másla
200 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
1 lžíce mléka
kokos na obalení

POSTUP:
Tatranky nastrouháme na jemnou drť, vysypeme na vál a přidáme ostatní suroviny.

Vypracujeme těsto (pracujeme rychle, protože nám rychle měkne) a dáme vychladit.

Z vychlazeného těsta odkrajujeme kousky, které tvarujeme do kuliček a ihned obalujeme v kokosu. Hotové kuličky uložíme v chladu.

 

Elena

Reklama