Chrudimské noviny Lukáš Zeman a Tomáš Pavlík

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Lukáš Zeman a Tomáš Pavlík

Chrudimák Lukáš Zeman (na snímku vlevo) a Tomáš Pavlík z Pardubic jsou oba absolventy Hotelové školy Bohemia Chrudim a společně spolu prošli provozem několika restaurací, ať už v Chrudimi nebo Pardubicích. Lukáš má vedle toho za sebou také dvouletou praxi z letovisk na španělské Malorce nebo v Českém domu v Moskvě, kde obsluhoval významné české i zahraniční osobnosti. Oba mladí muži teď spojili svoje síly a pronajali si restauraci s penzionem U Nováků v Bítovanech, kde chtějí realizovat své nápady a zúročit svoje zkušenosti ze zahraničí. Právě do Bítovan teď přicházejí s úzce specializovaným konceptem zaměřeným výhradně na regionální kuchyni a suroviny. Proto vás zde může příjemně překvapit, že tu podávají vlastní chléb vytažený přímo z pece, dále třeba domácí zvěřinové paštiky, vlastní smetanovou zmrzlinu s čerstvým, nikoli konzervovaným ovocem, a pokud budete chtět třeba šlehačku do kávy, tak i ta je tu domácí. V hlavním menu pak narazíte například na králíka, candáta a další pochoutky z tradiční české kuchyně, které připravuje zdejší kolektiv kuchařů. Tohle všechno jsou "táhla", která sem přilákala na znovuotevření penzionu přes dvě stovky hostů. Lukáš s Tomášem však nechtějí ustrnout a připravují zde další vylepšení v souvislosti s nastávající cyklistickou sezónou, včetně pořádání kulturních akcí v sále, jímž penzion disponuje. Nejbližší velkou akcí bude v Bítovanech velké pálení čarodějnic spojené s taneční zábavou.

Text a foto: Pavel Zeman

Reklama