Chrudimské noviny Do Slatiňan se vrací po třiceti letech socialistický seriál Dobrá voda, mnozí se v něm možná poznají

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Do Slatiňan se vrací po třiceti letech socialistický seriál Dobrá voda, mnozí se v něm možná poznají

Slatiňany - Po třiceti letech se vrací do města pupulární seriál České televize, v němž si vedle známých herců zahrála i řada tehdejších obyvatel Slatiňan. Nejen milovníci koní tak ocení připravovanou výstavu ve Švýcárně, která bude věnována právě Dobré vodě.

Seriál si svého času (v první polovině 80. let) získal slušnou popularitu a patří k několika málo televizním důkazům krásy okolí Chrudimě a Slatiňan. Zmínit lze v této souvislosti ještě třeba další seriál Zkoušky z dospělosti, nebo povedený film Smrt v sedle s Rudolfem Jelínkem v hlavní roli. Nyní už však rozvleklá inscenace mnoho diváků nenadchne, protože se v ní na dnešní vkus příliš schůzuje a chybí zde akce.

Přesto se vedení města Slatiňany rozhodlo umístit do nově opravené Švýcárny, která si v Dobré vodě také zahrála, výstavu věnovanou koním a tomuto socialistickému seriálu. Přispět k výstavě mohou teď i samotní obyvatelé Slatiňan svými vzpomínkami, nebo přímo fotografiemi z natáčení. Zapůjčit soukromé album fotek slíbil i režisér seriálu František Filip.

red

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#1609 Tomáš Velendorf 20. Leden 2014 - 22:30
Možná bych doplnil, že kromě důkazů o krásách okolí Slatiňan či Chrudimi, je tam i důkaz, o hodně atypickém a velmi vkusném hotelu Románia, který opravdu v té době takový byl a snad ještě, v nějaké takové podobě zůstane, včetně originálních záběrů z jeho interierů - tedy z původní recepce a z lobby tohoto hotelu. Co se týče toho schůzování - s tím bych až tak nesouhlasil - když už se tam schůzovalo, jako že ano - taková byla doba - tak to určitě nebylo v tom hrůzostrašném duchu schůzování alá Okres na severu, ba naopak, zde to i nějaký lidský, či v nějakém případě i hodně lidský rozměr, mělo. A ještě bych dodal - skvělé herecké obsazení.
Obrázek uživatele martin66
#1615 martin66 22. Leden 2014 - 12:28
trochu se zapomina na film "Počkám až zabiješ" - bylo mi asi sedm a dodneška vidím ty esesáky s vlčákama za ostnatým plotem u hřebčna... A vězně v pruhovaných hadrech - žádný film z té doby v kině se mi do paměti nevryl, jako tohle...