Chrudimské noviny Úklid psích exkrementů podle obyvatel sídliště Na Šancích vázne, ředitel Technických služeb slibuje nápravu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Úklid psích exkrementů podle obyvatel sídliště Na Šancích vázne, ředitel Technických služeb slibuje nápravu

Chrudim - Na muže, který „v barvách“ Technických služeb brázdí město na čtyřkolce a sbírá psí exkrementy, si Chrudimáci už zvykli. Ne každý je ale s jeho prací spokojen. Konkrétně obyvatelé sídliště Na Šancích by uvítali jeho častější návštěvy místních travnatých ploch, které místy podle nich připomínají doslova minové pole.

„Bylo by fajn, kdyby vedení Technických služeb dalo vědět svému pracovníkovi, který uklízí psí hromádky, aby zavítal také do ulice Na Šancích,“ zlobí se obyvatelka sídliště, která se představila jen jako Rychetská. „Konkrétně před vchody 1178 až 1181. Neškodilo by však, kdyby uklidil celé sídliště. Co tu bydlíme, ještě jsme ho tu neviděli,“ dodává Rychetská informace, jimiž by se měl čtyřkolkař s vysavačem řídit.

Čtyřkolku znají mnozí jen z pravidelných dnů, na nichž se prezentuje technika, kterou mají TS Chrudim k dispozici.  Foto: Chrudimské noviny

Ředitel Technických služeb Chrudim Zdeněk Kolář se brání, že Na Šancích probíhá úklid pravidelně. Společnost má prý vypracovaný harmonogram, podle něhož její pracovníci postupují. „Sběr psích exkrementů v této lokalitě je prováděn podle harmonogramu pravidelně jedenkrát týdně, a to v pátek. Úklid je vynechán pouze v době dovolené pracovníka, poruše stroje, nebo při velmi špatných povětrnostních podmínkách,“ vysvětluje Kolář.

„Na čtyřkolce se provádí úklid okolo hřiště, dále u všech stezek a louky vedle parkoviště. Ve vnitrobloku je úklid prováděn pěšky pomocí vozíku s vysavačem,“ pokračuje Kolář a slibuje na místo okamžitě vyslat kontrolu a případné nedodělky odstranit. Připomíná rovněž, že majitelé psů, kteří za ně odvádějí poplatky, mají možnost vyzvednout si na městském úřadě plastové sáčky. Do nich pak mohou sbírat exkrementy svých miláčků a nemusí tak znečišťovat travnaté plochy ve městě. 

red

Reklama

Obrázek uživatele Bob
#1680 Bob 6. Únor 2014 - 19:42
Ono u nás v Chrudimi něco takovýho funguje? Pravda na předváděčky TS nechodím a u nás Na Šancích jsem něco takovýho nikdy neviděl.
Obrázek uživatele chrudimáček
#1681 chrudimáček 7. Únor 2014 - 9:36
A nebylo by dobrý pořešit ty prasata co tam ta hovn.a v klidu nechají? Zase se řeší pouze důsledky, ne příčina.