Chrudimské noviny Radnice našla zájemce o koupi zanedbaného domu na Žižkově náměstí, nabídl za něj tři a půl milionu korun

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Radnice našla zájemce o koupi zanedbaného domu na Žižkově náměstí, nabídl za něj tři a půl milionu korun

Chrudim - Další prodej zanedbané nemovitosti ve vlastnictví města je na spadnutí. Po domu v Poděbradově ulici nebo vyhořelém bytu v Pardubické ulici našla nyní radnice nového majitele i pro oprýskaný dům na Žižkově náměstí. Schválit prodej teď ještě budou muset městští zastupitelé.

Do výběrového řízení se přitom přihlásili hned čtyři zájemci. Nejvyšší cenu, tři a půl milionu korun, ale nabídl jen jeden z nich. Je jím firma BW - Tomstav, která v současnosti sídlí na Resselově náměstí a zabývá se výstavbou infrastruktury, kanalizací pro obce a města, budováním cyklostezek, zemními pracemi a autodopravou.

Dalším úspěšným "zářezem" místostarosty Miroslava Tejkla je prodej zanedbaného domu na Žižkově náměstí.  Foto: Chrudimské noviny

O něco smutnější osud má ale budova na Palackého třídě, kterou město nabízí rovněž k prodeji. Jde o dům, který svého času sloužil jako škola nebo školní družina. Zde se do výběrového řízení prozatím nepřihlásil žádný zájemce. Zda se radnice vydá cestou prodeje s pomocí některé z realitních kanceláří, není prozatím zřejmé. V minulosti se však tento postup pokaždé osvědčil a podařilo se tak prodat třeba Charvátovu vilu, která dlouhá léta hledala také svého majitele.

red

Reklama

Obrázek uživatele honza
#1867 honza 12. Květen 2014 - 11:55
zajímalo by mne, kdy radnice nabídne k prodeji dům v Medlešicích..
Obrázek uživatele hana
#1868 hana 12. Květen 2014 - 17:29
Pane redaktore, Palackého ulice v Chrudimi není, jen Palackého třida :)
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#1869 Jakub Valenta 12. Květen 2014 - 17:38
Dík :)