Chrudimské noviny Málek navrhuje k projednání v zastupitelstvu hned několik bodů, starosta Řezníček je však smetl ze stolu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Málek navrhuje k projednání v zastupitelstvu hned několik bodů, starosta Řezníček je však smetl ze stolu

Chrudim - S blížícím se termínem podzimních voleb dostává předvolební kampaň některých místních politiků až groteskní nádech. Neúnavný kritik současné vládnoucí koalice, městský zastupitel Roman Málek (Koalice pro Chrudim), navrhnul před pondělním zasedáním městského zastupitelstva projednat hned několik bodů, jimiž by se podle jeho názoru měli kolegové v zastupitelstvu zabývat.

Proti tomu je však věčný Málkův oponent, starosta města Petr Řezníček (SNK-ED), který pro jeho návrh projevil pramálo pochopení a místo, aby nechal jednotlivé body projednat, rozhodl, že je zastupitelé vezmou pouze na vědomí. Má na něco takového starosta právo? Podle všeho ano. Odvolává se totiž na jednací řád zastupitelstva města, který praví, že je to právě osoba starosty města, která organizuje zasedání, stanovuje program a také způsob projednávání předložených materiálů. Řezníček se zároveň odvolává na neúplné podklady, které Málek ke svým návrhům předložil. Materiály prý třeba postrádají zhodnocení současného stavu věci nebo odůvodnění navrhovaných opatření.

Body, které Málek chtěl svým kolegům předložit, jsou následující: Vyvěšení státní vlajky Ukrajiny, Pořádek v centru města, Pocta Václavu Havlovi, Rozvoj cyklodopravy ve městě, Problematika nemocnice Chrudim, Jednací řád zastupitelstva města, Projektové záměry města pro programové období EU 2014 - 2020, Lokalita Skřivánek - zrušení prodeje pozemků a návrh nového postupu, a konečně i Zákaz výherních automatů a videoloterijních terminálů na území města. Nakolik tedy budou se starostovým návrhem neprojednávat tyto body souhlasit i ostatní městští zastupitelé, bude zřejmé po pondělním schvalování programu jednání. Schůze začíná ve velkém jednacím sále městského úřadu v Pardubické ulici ve čtyři hodiny odpoledne.  

red

Reklama

Obrázek uživatele Lolipop84
#1871 Lolipop84 14. Květen 2014 - 17:15
Souhlasím ze zrušením automatů na území Chrudimě. Ale co nechápu, proč vyvěšovat vlajku Ukrajiny...jsme v Čechách! A nepořádek v centru města? No to by pan Málek musel mít recept na to co s Kafkami co ten bordel tam po ránu dělají, když tahají věci z odpadkového koše, možná by chtělo koše s krytama.