Chrudimské noviny Hřiště ve vnitrobloku Fibichovy a Škroupovy ulice připomíná vždy po dešti koupaliště, místním se to nelíbí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Hřiště ve vnitrobloku Fibichovy a Škroupovy ulice připomíná vždy po dešti koupaliště, místním se to nelíbí

Chrudim - Sídliště nedaleko Škroupovy a Fibichovy ulice prošlo v nedávné době revitalizací. Přesto se tu podle všeho nepodařilo vychytat všechny „mouchy“. Místní si totiž stěžují, že hřiště, na němž by si měly hrát děti, se po dešti mění spíše v plovárnu.

Podobný problém přitom dlouhá léta řešilo město poblíž Mateřské školy U Stadionu, kde po dešti rybníček pro změnu připomínal chodník lemující školku. V loňském roce zde proto byly odstraněny nevyhovující odvodňovací žlábky a instalovány nové. Parta dělníků zvládla tuto nenáročnou operaci za jeden den a všem se ulevilo. Především maminkám, které nemusely cestou za svými potomky do školky překonávat jezera dešťové vody.

Vykoupat se v kalužích, nebo počkat na přírodu, která se o vodu postará? To je teď dilema obyvatel vnitrobloku domů nedaleko Fibichovy a Škroupovy ulice.  Foto: Jitka Šťastná

„I po rozsáhlé rekonstrukci vnitrobloku Fibichova - Škroupova, kdy byly vytvořeny desítky nových parkovacích míst a dětské pískoviště i hřiště byly upraveny podle evropských norem, zůstal především dětem jeden velký problém. Hřiště na míčové hry se po dešti stává spíše koupalištěm - v zimě i kluzištěm, protože se viditelně pozapomnělo na jeho odvodnění,“ popisuje situaci v sídlišti obyvatelka Jitka Šťastná. Najde proto radnice v rozpočtu peníze na vyřešení tohoto problému, nebo budou místní děti muset čekat, až se o vysušení hřiště postará slunce?

Samotná Fibichova ulice letos projde rekonstrukcí, která by si měla vyžádat více než sedm milionů korun. Vzniknout by zde měla například nová parkovací místa a upravit přijde i povrch silnice, která už dlouhá léta připomíná spíše okresní silničku třetí třídy než komunikaci v samotném centru města.

red

Reklama

Obrázek uživatele P.Orka
#1895 P.Orka 29. Květen 2014 - 15:34
Hřiště připomíná rybníček proto, že dodavatel stavebních prací původní povrch pouze uhladili lžící UDS a tím to pro něj skončilo. Dodavatel stavebních prací odvedl na této rekonstrukci celkově velmi nekvalitní práci. Na tuto skutečnost jsme upozorňovali zástupce města, ale bezúspěšně. Na stavbě téměř nikdo nebyl, když byl, tak jeden pracoval a tři se na něj koukali. To vše ale až po té, co si dali kávičku a cigaretku - tedy tak kolem 8. hodiny. Je neuvěřitelné, že stavební dozor byl v klidu. Proč také ne, vždyť to nešlo z našich peněz, ale z dotace EU! Tvrzení, že byly vytvořeny desítky nových parkovacích míst je lež. Po součtu parkovacích míst parkoviště ve Škroupově ulici a ve Fibichově ulici, před a po rekonstrukci je parkovacích míst méně, než jich bylo. Stejný efekt bude mít rekonstrukce Fibichovi ulice, kdo tvrdí opak, tak ať si spočítá parkovací místa nyní a po rekonstrukci. Město by se také mělo zamyslet nad skutečností, že ve Fibichově ulici byly vždy, po celé délce stromy, které zpříjemňovaly chůzi touto ulicí. Staré stromy město vykácelo a místo nich zasadili nové. Když byly nové stromy v ulici asi 3 roky, byly vykáceny protože vadily nově pokládaným kabelům. Mě by jen zajímalo, zda by se všichni, kdo s těmi rekonstrukcemi mají co do činění, chovali stejně, kdyby to platili ze svých peněz.