Chrudimské noviny Informační centrum praskalo loni díky Chrudimákům ve švech, turistů sem ale přišlo málo, zpravidla jen když zabloudili

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Informační centrum praskalo loni díky Chrudimákům ve švech, turistů sem ale přišlo málo, zpravidla jen když zabloudili

Chrudim - Infocentrum na Resselově náměstí, sídlící v budově Staré radnice, zaznamenalo v minulém roce nebývalý úspěch. Vyplývá to alespoň ze statistiky, kterou se zabývali městští radní na své poslední schůzi. O jaký úspěch se jedná? Místnost s propagačními materiály města navštívilo totiž o 368 turistů více než v roce 2012.

Celkem si sem našlo cestu 17 593 lidí. Většinou to ale nebyli turisté, nýbrž Chrudimáci. Domácích turistů se zde objevily bezmála čtyři tisíce, cizinců necelé tři stovky. Mezi zahraničním návštěvníky infocentra dominují Němci, Slováci a také obyvatelé Nizozemí, kteří jsou od dob navázání partnerství s holandským městem Ede v Chrudimi jako doma. Nejčastější dotazy směřovaly přitom na umístění služeb ve městě, turisty také zajímala prostá orientace v centru. Značení tak podle všeho nebude v historickém městě roku právě z nejlepších. Cizinci se také často marně pídili po obyčejných bankomatech.

Pouhé tři stovky zahraničních turistů se odvážily vkročit za celý rok do chrudimského infocentra. Není to na historické město roku málo?  Foto: Chrudimské noviny

Místní naproti tomu hojně využívali možnosti okopírovat si na městské kopírce něco z přinesených materiálů a také vyhledávali informace o kulturním dění na Chrudimsku a blízkém Hlinecku. Mnoho Chrudimáků si sem přišlo rovněž pro Chrudimský zpravodaj, který je oficiální tiskovinou chrudimské radnice.

 

 

 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#1973 Tomáš Velendorf 8. Červenec 2014 - 7:50
Možná by bylo zajímavé zjistit, kolik návštěvníků a hlavně tedy turistů navštíví podobné info centrum v K.Hoře. A pak udělat něco i pro to, aby alespoň třetina z toho počtu turistů které navštíví K.Horu navštívila i Chrudim, tak aby se časem z info centra v Chrudimi, nestalo jen kopírovací centrum a v širokém historickém centru města nepřibývaly nápisy na obchodech a hospodách "dnes z technických důvodů zavřeno".