Chrudimské noviny Příznivci chrudimské "seberevolty" plánují na září slavnostní otevření nové venkovní tělocvičny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Příznivci chrudimské "seberevolty" plánují na září slavnostní otevření nové venkovní tělocvičny

Chrudim - Po přetahování, které několik měsíců zaměstnávalo vedení radnice a příznivce sportu zvaného „workout“, se podařilo vytipovat lokalitu, kde vznikne venkovní tělocvična. Následovaly plánovací schůzky v ulici V Průhonech před stadionem MFK a dnes už zde tělocvična stojí. Sportovci ale teď plánují i její slavnostní otevření.

Příznivci „workoutu“, nebo také „seberevolty“, jak se stále populárnější forma cvičení, která využívá váhu vlastního těla k posilování, nazývá, připravují slavnostní otevření už na 8. září ve čtyři hodiny odpoledne. Otevření se zúčastní také zpěvák Revolta, který zde uspořádá koncert a pronese pár slov o „seberevoltě“ a dalších plánech a vizích. Na místě se také uskuteční exhibice místní komunity, parkurové vystoupení a mnoho dalšího. Poté, co místní sportovci předvedou přítomné veřejnosti, co v nich ve skutečnosti vězí, proběhne i workshop a také instruktáž, jak jednotlivé cvičební prvky využívat.

Tělocvična září novotou, sportovci jsou z její podoby nadšení.  Foto: Chrudimské noviny

V dřívějších dobách museli příznivci „seberevolty“ absolvovat dlouhé cesty do venkovní tělocvičny v lesích Na Podhůře. Poté, co se loni podařilo při pravidelném setkání vedení města s veřejností prosadit vybudování nové venkovní tělocvičny přímo ve městě do „Desatera problémů města“, začal vyjednávací maraton. Původně totiž radnice v lokalitě u stadionu postavila hřiště s cvičebními prvky určenými seniorům. Teprve po urgencích sportovců se podařilo domluvit setkání a naplánovat zároveň reálnou stavbu tělocvičny, kterou o letošních prázdninách vybudovala specializovaná firma.

red

Reklama

Obrázek uživatele P.Orka
#2027 P.Orka 28. Srpen 2014 - 8:28
Dobrý počin, přeji mnoho úspěchů a zejména aby se tělocvičně vyhnuli všichni vandalové ;-)