Chrudimské noviny Město nedá na futsalový turnaj UEFA Cup v Chrudimi ani korunu, i když se sem sjedou týmy z celé Evropy

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město nedá na futsalový turnaj UEFA Cup v Chrudimi ani korunu, i když se sem sjedou týmy z celé Evropy

Chrudim - V polovině srpna obdržel Odbor školství MěÚ žádost od chrudimských sportovních superstar, tedy místních futsalistů, kteří usilovali o finanční příspěvek města ve výši dvě stě tisíc korun. Tyto peníze by rádi použili na zajištění nákladů spojených s turnajem UEFA Futsal Cupu 2017/2014 - Main Round. Rada města ale rozhodla, že nedostanou nic.

Důvodem prý je, že městu nevznikly takzvané „vícepříjmy“, jimiž by mohlo tyto náklady pokrýt. Tvrdí to alespoň šéfka Finančního odboru MěÚ Chrudim Hana Vránová. Potvrdit rozhodnutí městské rady musí ale ještě zastupitelstvo, kde však sedí hned několik příznivců futsalu, z nichž nejhlasitější je městský zastupitel, lékař a poslanec David Kasal (Nez.), jenž si sám občas tento sport také dopřává a rád se nechává fotit s trofejemi, které chrudimští futsalisté získali. V této činnosti mu zdatně konkuruje i starosta města Petr Řezníček (SNK-ED), jehož náchylnost ke sportovcům všeho druhu je všeobecně známá.

Příznivci a hráči halového fotbalu přitom radnici slibovali sladkou smetánku v podobě reklamních tabulí rozmístěných okolo hrací plochy, na nichž by v podobě LED diod pravidelně projížděla chrudimská orlice spolu s vřelými díky organizátorů. Logo města se mělo objevit také na tiskovinách a vyvěšeny by byly také dva reklamní bannery. Samotný turnaj se bude konat v termínu od 30. září do 3. října na chrudimském zimním stadionu a pozvány jsou na něj týmy z celé Evropy.

red

Reklama

Obrázek uživatele platek
#2092 platek 22. Září 2014 - 13:49
Ať si to pan Lorinz zaplatí sám, peněz mají dost když můžou platit brazilce :-D