Chrudimské noviny Dočasná zastávka u Family centra se trvalou nestane, město totiž s její další existencí už nepočítá

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Dočasná zastávka u Family centra se trvalou nestane, město totiž s její další existencí už nepočítá

Chrudim - Pro někoho vítaná změna, která usnadňuje cestování po městě, pro jiné nebezpečná zastávka, která může ohrozit zdraví především školních dětí. Takové jsou názory na dočasnou zastávku u Family centra.

Byla to neprůjezdná Novoměstská ulice, kdo zapříčinil vznik nové zastávky MHD. V souvislosti s budováním nové tribuny stadionu MFK zde totiž neprojely ani autobusy a bylo třeba nahradit lidem využívajícím služby městské hromadné dopravy spoje, které stavěly třeba naproti státnímu zastupitelství. Uzavírka Novoměstské ulice však už skončila a s ní i životnost zastávky v zálivu u přechodu naproti Family centru. Lidé si na ni však za tu dobu zvykli a její existence jim přijde i logická. V opačném směru zde totiž zastávka normálně funguje. "Zajímalo by mne, zda město neuvažuje nad tím, že by dočasnou zastávku MHD naproti Family Centru upravilo na zastávku trvalou. V opačném směru zastávka je. Myslím, že by to pomohlo hodně lidem ze sídlišť Větrník a Malecko při dopravě za nákupy bez nutnosti absolvovat vyhlídkovou jízdu linkou tři přes celé město nebo jít pěšky od nemocnice," říká Ondřej Dobruský. Podle šéfa Odboru dopravy MěÚ Chrudim Martina Klimka však něco takového nepřichází v úvahu.

Řidiči přijíždějící od hypermarketu Albert si stěžovali na nepřehlednou situaci u dočasné zastávky MHD.  Foto: Chrudimské noviny

Panují totiž i opačné názory. Mnozí šoféři totiž upozorňují na fakt, že především školní mládež z nedaleké ZŠ Dr. Malíka se zde nechová zrovna podle předpisů. Navíc se jedná o místo, které je pro řidiče přijíždějící ve směru od kruhového objezdu, značně nepřehledné. Samotná zastávka se nacházela jen pár kroků od přechodu a křižovatky. I to je podle všeho důvodem, proč město s jejím dalším trváním rozhodně nepočítá.

red

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2297 Tomáš Velendorf 7. Listopad 2014 - 17:25
"Řidiči přijíždějící od hypermarketu Albert si stěžovali na nepřehlednou situaci u dočasné zastávky MHD." - Tak pokud někdo není ani schopen, projet bezpečně kruhovou křižovatkou, odbočit z ní a stejně bezpečně projet okolo zastávky MHD, která je ještě ke všemu mimo (!) jízdní pruh, tak pak je asi zralý jedině na odevzdání řidičského oprávnění. Ta zastávka tam opodstatnění samozřejmě má, ovšem nesměli bychom být, ale v Čechách, abych vše nedělali složitě a komplikovaně a hledali výmluvy jen tam, kde rozhodně nejsou a ani nemohou být.