Chrudimské noviny Centrum sociálních služeb a pomoci dostalo od firmy KYB dárkový šek na padesát tisíc, kam půjdou, se neví

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Centrum sociálních služeb a pomoci dostalo od firmy KYB dárkový šek na padesát tisíc, kam půjdou, se neví

Chrudim - Centrum sociálních služeb a pomoci může opět slavit. Chrudimská pobočka japonské firmy KYB Manufacturing Czech s. r. o. (KMCZ) se totiž rozhodla udělat seniorům hezké Vánoce a věnovala jim šek na padesát tisíc korun.  

Podle informací, které k této události poskytl tiskový odbor chrudimského MěÚ, budou peníze použity na další zkvalitnění služeb Centra sociálních služeb. To provozuje čtyři domy s pečovatelskou službou a dva denní stacionáře. Pro seniory pořádá řadu kulturních akcí, mezi nimiž dlouho dominovala třeba takzvaná „Universita třetího věku“. Některé z oborů zmiňované univerzity však podle kuloárních informací musely být zrušeny podobně jako oblíbené odpoledne s hudbou a tancem v prostorách Muzea. Důvodem měly být názvy těchto kurzů, které kolidovaly s registrovanými označeními Evropské unie. Vedení Centra sociálních služeb si prý totiž dostatečně nepohlídalo evropskou legislativu.

Finanční dar od firmy, která v průmyslové zóně Sever provozuje výrobnu tlumičů, tak může pokrýt například nákup jednoho polohovacího lůžka nebo opravy vozů, jimiž zaměstnanci šéfky Centra sociálních služeb a pomoci Hany Pilné rozvážejí obědy. Přesný cíl peněz však město nezveřejnilo.

red

Reklama

Obrázek uživatele nenimijedno
#2385 nenimijedno 15. Prosinec 2014 - 21:56
Bože to jsou hlody. Každý, kdo si přečetl Chrudimský deník ví, na co přesně chce ředitelka peníze použít (tablety a nábytek.) Mne to nadchlo, konečně někdo přemýšlí. Tablety jako vizualizace toho co nabízejí mi připadá bezvadné. A ten úvod o kolidování názvů s Evropskou unií- hodně jsem se pobavila.Pište o něčem co znáte a co opravdu nefunguje. Tady se díky své neznalosti míjíte účinkem. Pište o nepořádku ve městě. To je chvályhodné. Prosím napište např.o pracovní době úředníků, tam je to téma k řešení a diskusi. V. Bousková