Chrudimské noviny Prezident České republiky Miloš Zeman navštíví v příštím týdnu Chrudim, bude tu i nocovat a setká se s občany

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Prezident České republiky Miloš Zeman navštíví v příštím týdnu Chrudim, bude tu i nocovat a setká se s občany

Chrudim - Začátek příštího týdne bude na Chrudimsku ve znamení prezidentské návštěvy. Poté, co v minulosti prezident České republiky Miloš Zeman navštívil nedaleké Pardubice, rozhodl se tentokrát zaměřit na Chrudim a její blízké okolí. Po dvě noci bude také nocovat v chrudimském hotelu Fortna.

Miloš Zeman se v pondělí 12. ledna nejprve setká v Pardubicích s vedením krajské správy a poté by měl odcestovat do Přelouče. Zde se setká s poslanci a senátory, následně bude diskutovat s místními občany. Následně se prezidentská kolona přesune do třemošnické firmy Dako. Přenocovat by hlava státu měla v luxusním hotelu Fortna v Chrudimi. Pikantní na celé záležitosti je ale fakt, že hostel, který sídlí v takzvaném Ceregettiho domě, je chráněn jako kulturní památka České republiky. Obsahuje totiž unikátní štukovou výzdobu a je v něm zakázáno kouřit přesto, že zde v 19. století fungoval i hostinec. Nabízí se tedy otázka, zda prezident svoji libůstku omezí, nebo i zde se mu dostane „popelníčku“ až do samotného apartmá.

V úterý 13. ledna Miloš Zeman zavítá do chrudimské vojenské posádky 43. výsadkového mechanizovaného praporu a poté už by měla ve velkém sále Muzea následovat diskuse s místními občany. Setká se též s politickou reprezentací města. Mezi 13. a 18. hodinou bude už Miloše Zemana hostit třeba hlinecká mlékárna a poté, co si prohlédne impérium Andreje Babiše na zpracování této tekutiny, se v multifunkčním centru uskuteční další z diskusí s občany. Ve středu 14. ledna, po další noci v hotelu Fortna, zavítá Zemanova manželka Ivana do Proseče, kde prý už známému kuřákovi dýmky z Vysočiny připravili milý dárek. Sám státník se objeví v Ivecu ve Vysokém Mýtě. Podiskutuje s obyvateli Chocně a třídenní program zakončí v Brandýse nad Orlicí, kde si prohlédne například zdejší rehabilitační ústav. 

red

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#2459 chrudimák 7. Leden 2015 - 13:44
Ať přespí v Bohemce a limuzíny můžou nechat zaparkovaný v podzemním parkovišti před Bohemkou........ jinak děkuji za info, aspoň vím kam nechodit abych si nezkazil den ......