Chrudimské noviny Starosta Řezníček získal tentokrát medaili za spolupráci od Krajského ředitelství Policie České republiky

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Starosta Řezníček získal tentokrát medaili za spolupráci od Krajského ředitelství Policie České republiky

Chrudim/Pardubice - Už v lednu se uskutečnila v Pardubicích slavnostní událost, při níž si Krajské ředitelství Policie České republiky připomnělo pět let svého trvání. Součástí oslav bylo i udělování medailí a ocenění. Jedním z vyznamenaných byl také chrudimský starosta Petr Řezníček (SNK-ED).

Pozvání přijal a zároveň medaile policejního prezidenta oceněným předal náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku plukovník Petr Petřík. Dalšími významnými hosty byli primátor města Pardubice Martin Charvát (ANO 2011), zástupci složek integrovaného záchranného systému a dalších spolupracujících subjektů, starostové obcí s rozšířenou působností, krajští policejní ředitelé, ředitelé služeb a celorepublikových policejních útvarů, ale i hosté ze zahraničí.

Chrudimský starosta Řezníček, který byl mezi oceněnými, neopomněl slavnostní list a též medaili sdílet na svém facebookovém profilu, kde se okamžitě objevila záplava gratulací. „Tak to jsem dnes vůbec nečekal. Moc si toho vážím,“ okomentoval svoji novou cenu za „významnou, aktivní a dlouhodobou spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Pardubického kraje v oblasti veřejného pořádku a boje s kriminalitou“ starosta Řezníček.

Spolupráce starosty Řezníčka s policií je příkladná. Soustavně ji zaměstnává například trestními oznámeními na Chrudimské noviny.  Foto: Facebook

V této souvislosti se nabízí připomenout třeba Řezníčkovu snahu udržet za každou cenu v pozici ředitele Technických služeb Chrudim Zdeňka Koláře, který se před necelými dvěma lety vyboural namol opilý se svým vozem cestou z místní části Vlčnov a následně od soudu odešel pouze s pokutou a zákazem řízení. Podle tehdejších reakcí starosty i Koláře však šlo o nehodu, která se udála mimo pracovní dobu ředitele Technických služeb a přestože se poté zvedla vlna nevole, starosta bývalého vojáka Koláře v jeho funkci podržel.

„Gratulujeme šťastnému držiteli k zisku naprosto bezcenné medaile,“ okomentoval exkluzivně pro Chrudimské noviny nejnovější starostův úspěch jeden z vojáků, člen Aktivních záloh Armády České republiky, jehož jméno redakce samozřejmě zná. Každoročně tuto medaili totiž získává celá řada politiků a policistů, přičemž její hodnota je podle všeho diskutabilní. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jiří
#2703 Jiří 6. Únor 2015 - 23:47
Daj-li, či nedaj-li mě medajli. To ten Anton Špelec si ji zasloužil víc.