Chrudimské noviny Kvůli odbahnění zaneseného náhonu bude takřka po celý březen uzavřena Soukenická ulice

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kvůli odbahnění zaneseného náhonu bude takřka po celý březen uzavřena Soukenická ulice

Chrudim - Soukenická ulice, kterou i přes zákaz vjezdu používají spousty neukázněných řidičů, bude celý březen zcela uzavřena. Důvodem jsou probíhající práce na odbahnění náhonu a s nimi i přítomnost těžkých strojů, které ulici zcela zablokují.

Za více než 400 tisíc zde od 2. do 31. března bude ze dna náhonu pod Myší dírou odstraňovat sedimenty skutečská firma Milan Brokl - zemní a stavební práce. Soukenická ulice nebude přitom uzavřena po celé své délce, ale jen od křižovatky u takzvaného „domečku“, tedy křížení silnice na Nábřeží Karla Čapka a zmiňované Soukenické, po domov s pečovatelskou službou. Samotná uzavírka však nemá trvat celý den, ale pouze od sedmi hodin ráno do pěti odpoledne. Stejně tak bude Soukenická průjezdná i o víkendech, kdy práce pokaždé utichnou.

Od tohoto místa až ke křižovatce s Nábřežím Karla Čapka řidiči po většinu dne nyní neprojedou.  Foto: Chrudimské noviny

Stav náhonu byl často kritizován, protože především v letních měsících, kdy byla hladina vody nízko, bahno nepříjemně zapáchalo. Omlazením nyní prošla i vrba pod schody u Myší díry, která byla ořezána a upravena. 

red

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#2884 Bleeer 4. Březen 2015 - 9:28
A až bude odbahněno, začneme vymýšlet, jak to udělat, aby se voda, která se rozlije do náhona v celé šíři koryta, stala zase tekoucí a co (a za kolik) tedy do náhona nasypat, aby se zúžil - tak, jako je to v úseku od toho zmiňovaného "Domečku" po Letní kino. Nejsem proti odhahnění, naopak - je potřeba jako sůl a to na mnoha dalších místech ve městě, ale zajímala by mne koncepce péče o vodní toky ve městě (je-li vůbec nějaká).
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2886 Tomáš Velendorf 4. Březen 2015 - 12:27
Tak pane Koudelka, vy jste tu nás teprve týden, takže mzda vám dělá 305,50.., ale máte tu nějaké srážky.., vylovení, odbahnění, vysušení.., tomu nerozumím..:-) koncepce, koncepce..co tomu komu co říká..:-))
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2887 Petr Lichtenberg 4. Březen 2015 - 15:49
Tomáš Velendorf: Tak pane Koudelka, vy jste tu nás teprve týden, takže mzda vám dělá 305,50.., ale máte tu nějaké srážky.., vylovení, odbahnění, vysušení.., tomu nerozumím..:-) koncepce, koncepce..co tomu komu co říká..:-))
Tentokrát jsem pochopil, pane Velendorfe....
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2889 Tomáš Velendorf 4. Březen 2015 - 17:26
Dobrý den pane Lichtenberg. Já myslím, že už se to posledně ihned vysvětlilo a není třeba se k tomu vracet :-) Ale jinak, úplně mimochodem, když už jsme zde u toho bahna - nemá to sice úplně přímou souvislost s tím v bahnem v náhonu - ale jistá symbolika tam určitě je. Co říkáte i na takové morální bahno, kdy zastupitel za stranu, která se jmenuje pořád stejně a která používá pořád stejnou rétoriku, jako v dobách totality a která v té době, co mohla, to morálně a materiálně zdevastovala a zničila (a že ona sakra mohla vše) má nyní až dojemný strach a obavu, o stav kostela na Resselově náměstí? Co na to říkáte vy, jako zastupitel? Nebo je to jen a jen děsivá a otřesná vizitka nás, voličů?