Chrudimské noviny Celníci odhalili prodej cigaret bez platných kolků

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Celníci odhalili prodej cigaret bez platných kolků

Pardubice - Celníci zajistili v rámci kontrolní akce s krycím názvem „Kolek“ více než 95 tisíc cigaret. Krabičky nebyly opatřeny platnou tabákovou nálepkou.

“Dne 28. února skončilo tříměsíční přechodné období na značení cigaret tabákovou nálepkou, jež nese označení „O“. Krabička cigaret, která se prodává, nabízí k prodeji, skladuje, přepravuje, smí být od tohoto data opatřena tabákovou nálepkou „P“. To  značí, že je státu odvedena aktuální spotřební daň - minimálně 2,37 Kč za cigaretu,” vysvětluje tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj Václav Kánský.

Celníci odhalili prodej cigaret bez platných kolků.  Foto: Celní úřad Pardubice

Dvoudenní kontrolní akce, při níž pardubický celní úřad prověřoval plnění tohoto nařízení ve svém regionu, přinesla své ovoce. Celkem se jí zúčastnilo 41 celníků, kteří podle slov mluvčího zkontrolovali desítky prodejen, večerek a dalších provozoven. Pochybení odhalili u 36 z nich a zajistili 95 316 cigaret za téměř 365 tisíc korun.

Krabičky nebyly opatřeny platnou tabákovou nálepkou.  Foto: Celní úřad Pardubice

“Případy jsou stále v šetření. Za protizákonné jednání hrozí prodejci ve správním řízení pokuta od 50 000 korun,” dodává Václav Kánský. Zmínil dále, že v Pardubickém kraji věnují celníci značení tabákových výrobků patřičnou pozornost. Dosud zajistili téměř sto kilogramů tabáku bez platné tabákové nálepky a desítky tisíc kusů cigaret.

red

Reklama

Obrázek uživatele Bob
#2928 Bob 11. Březen 2015 - 18:03
No, nevím. Jestli to bylo celý o tom, jak se píše v týdeníku Perštejn č. 9 z 9. 3. 2015 na straně 3 v článku "Vyšší dívčí", tak to byla zase jen šikana od státu. Rozhovor paní trafikantky se zákazníkem: (citace z článku) „Měla jsem tady včera kontrolu. A našli mi pár dnů po stanovené lhůtě nějaké cigarety s prošlými kolky.A tak mi je zabavili. Vlastně jen pár kartonů, ale nejhorší je, že mě teď čeká správní řízení a v něm je nejnižší pokuta padesát tisíc korun. To mě samozřejmě položí, takže zavřu krám,“ sypala ze sebe. „A vy jste nevěděla, že se ty krabičky už nesmějí prodávat?“ „Asi jsem úplně pitomá, ale ne. Prostě se to ke mně nedostalo. Neupozornil mě ani distributor, ani výrobce.“ „Ani stát?“ ptám se jako naivka.